KR Tempo

20 έως 27 Νοεμβρίου το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20 έως 27 Νοεμβρίου, στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο, στο Λουτράκι.

Η πρώτη ημέρα, Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει στις 4:00 μ.μ. με το «Κινηματογραφικό Εργαστήρι» (εργαστήριο, animation, κινούμενα σχέδια), με εισηγήσεις διακεκριμένων κινηματογραφιστών που θα μιλήσουνε για την δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους, η οποία και θα γυρισθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και θα προβληθεί στη τελετή απονομής βραβείων «Χρυσός Πήγασος», στην λήξη αυτού. Παράλληλα, θα είναι σε εξέλιξη έκθεση φωτογραφίας από το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης.

Στις 6:00 το απόγευμα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ και ο ΤΑΛΩΣ 21ος αιώνας» του Θόδωρου Μαραγκού. Ακολούθως, θα προβληθεί η ταινία τεκμηρίωσης «Μπλακ Μπέ», του Θ. Μαραγκού, ο οποίος και θα μιλήσει για την αποστολή του κινηματογράφου. Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με προβολές ταινιών (8:30 μ.μ. – 10:20 μ.μ.).

Το πρόγραμμα την Δευτέρα, 21 και την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, συνεχίζεται με προβολή ταινιών. Την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συμπόσιο, με θέμα: «Οι γυναικοκτονίες στην σύγχρονη εποχή – Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Ρόλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών». Συντονίστρια: Αναστασία Βαλεντίνη Ρήγα, Καθηγήτρια Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης. Εισηγητές:

  • Γιάννης Πανούσης – ομ. Καθηγητής Εγκληματολογίας ΕΚΠΑ.
  • Ιωάννα – Σταματίνα Παναγιωτακοπούλου, Dr. Ψυχολογίας της Τέχνης και της Δημιουργικότητας, Ηθοποιός.
  • Γεράσιμος Προδρομίτης, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • Ντόρα Λεονταρίδου. Εκπαιδευτικος, Διδάκτωρ Γαλλικής φιλολογίας από το Univ, Paris 3, Sorbonne.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ελένη Ροδά και η γυναικεία χορωδία Αγίων Θεοδώρων «ΗΧΟΧΡΩΜΑ», σε μουσική διεύθυνση Ελευθερίας Βούλγαρη.

Το βράδυ της Τετάρτης θα συνεχιστεί με προβολή ταινιών (9:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.), όπως και οι επόμενες ημέρες.

Για τα ΜΜΕ ο λόγος

Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, η Σάγια Τσαουσίδου – Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, στο πλαίσιο ημέριδας για τον ρόλο των ΜΜΕ και την ανάγκη προστασίας του νερού, θα μιλήσει με θέμα: «Η δύναμη των ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινωνίας». Θα ακολουθήσει φυσικά προβολή ταινιών (6:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.).

Για να φθάσουμε στην ημέρα του Σαββάτου, 26 Νοεμβρίου, όπου η προβολή των ταινιών θα ξεκινήσει από τις 3:00 μ.μ. και μέχρι τις 7:00 μ.μ. Στις 7:00 μ.μ., η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη θα διαβάσει Καβάφη, ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύει η Ελευθερία Βούλγαρη.  Στις 8:00 μ.μ. θα ακολουθήσει η παράσταση Re-think από τους Science Reactors και την Ελένη Γραμματικοπούλου. Νέοι χαρισματικοί επιστήμονες από διαφορετικές επιστημονικές κατευθύνσεις, μέσα από παραστάσεις Stand up Science (στα χνάρια του Stand up comedy) και Science on stage (επιστημονικό θέατρο), παρουσιάζουν την επιστήμη… αλλιώς!

Τέλος, η Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, έχει την τελετή λήξεις και φυσικά τα βραβεία «Χρυσός Πήγασος» (ώρα 6:00 το απόγευμα). Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν η Νεανική Ορχήστρα του «Καλογεροπούλειου» Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Θεοδοσίου, και η γυναικεία χορωδία Αγίων Θεοδώρων «ΗΧΟΧΡΩΜΑ», σε μουσική διεύθυνση Ελευθερίας Βούλγαρη.

Στις 8:00 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινίας λήξης: «H Γεύση του Ολόκληρου». Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Τσοκόπουλος, Άντζελα Γκερέκου, Ολγα Μαραγκού, Μενέλαος Ντάφλος, Κώστάς Τσάκωνας, Κώστας Καφάσης Κώστας Τζουβάρας, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Χρήστος Καλαβρούζος, Σπύρος Φωκάς, Αλεξάνδρα Λαδικού.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και στις προβολές των ταινιών, είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο