Κορινθία

Γ’ Χαιρετισμοί στον ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Κορίνθου από τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο

Στο Ι ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Κορίνθου, στον Συνοικισμού, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, στην ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών, τον οποίο πλαισίωσαν ο π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, οι εφημέριοι ναού π. Ιωάννης Δελημπαλτάς και Δημήτρης Στεργιόπουλος και ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης ερμήνευσε στους πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, το μυστήριο της ενανθρώπισης του Χριστού. Επεσήμανε ότι η ενανθρώπηση του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος είναι μια πραγματικότητα ιστορική και πιστευόμενη. Ιστορική γιατί πραγματοποιήθηκε πριν 2000 χρόνια στα Ιεροσόλυμα και πιστευόμενη από το γεγονός ότι ο Κύριος έλαβε την ανθρώπινη φύση, «έπαθε» με αυτήν και δι’ αυτής και εξ’ αυτής, Αναστήθηκε και Αναλήφθηκε.

«Με την κάθοδο του Παναγίου Πνεύματος η παρουσία Του παρατείνεται εις τους αιώνες προκειμένου όλες οι γενεές των ανθρώπων να αισθάνονται τις ευεργεσίες που τους προσέφερε λύνοντας την κατάρα του Προπατορικού αμαρτήματος και δωρίζοντας την αιώνιο ζωή!» ανέφερε ο Μητροπολίτης. Θύμισε πως το γεγονός της ενανθρώπισης δεν έγινε με φυσικό τρόπο αλλά υπερφυσικά. «Αυτό το μυστηριώδες γεγονός δεν μπορεί να ερμηνευθεί από τον ανθρώπινο νου έστω και αν υπεισέρχεται στην ανθρώπινη οντολογία» σημείωσε και τόνισε πως ο υμνογράφος των Χαιρετισμών, έχοντας φιλοσοφικές γνώσεις, εκ της θύραθεν σοφίας, γράφει ότι και οι φιλόσοφοι της εποχής του βλέποντας την Παναγία, δεν μπορούσαν να καταλάβουν το μέγα της ευσέβειας μυστήριο και έμειναν άφωνοι.

«Η πίστη σε αυτό το γεγονός δεν επιβάλλεται σε κανέναν. Την ίδια στιγμή που οι επιστήμονες μας λένε με τις θεωρίες τους ότι δεν υπάρχει Θεός, ένας 15χρονος ιδιοφυής με υψηλό IQ προσπαθεί να εξηγήσει γιατί ο Stephen Hawking έκανε λάθος, όπως και όλοι οι άθεοι, αποδεικνύοντας μέσω της επιστήμης και της δικής του θεωρίας την ύπαρξη του Θεού!» ανέφερε ακόμα ο Μητροπολίτης στην ομιλία του. «Για αυτό και εμείς κατανοούμε αυτά τα γεγονότα με την πίστη μας και όχι με την λογική» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο