Κορινθία

20 άνθρωποι στο Νοσοκομείο Κορίνθου με κορωνοϊό, 38 χθες τα κρούσματα

Την ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία Κορίνθου και Καλαμάτας, επισημαίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ την Δευτέρα στην Κορινθία καταγράφηκαν ακόμα 38 κρούσματα.

Την Κυριακή, σε 157 rapid test που έγιναν στην Κόρινθο, βρέθηκαν 8 θετικά (3 άνδρες και 5 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 20 έτη, γεγονός που δείχνει πως αυτό το 4ο κύμα έχει περάσει στις νεαρές ηλικίες και αυτό αφενός εξαιτίας του συνωστισμού τους σε ανοιχτά κέντρα διασκέδασης, αφετέρου λόγω του εμβολιασμού των μεγαλύτερων ηλικιών. Η Κορινθία εξακολουθεί να κρατά τα πρωτεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που με ακόμα 97 κρούσματα την Δευτέρα, έφθασε συνολικά τα 13.148 περιστατικά από την αρχή της πανδημίας.

Εξίσου ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στην γειτονική Αργολίδα, με 19 κρούσματα χθες, ενώ η Λακωνία παρά τις κάποιες «εξάρσεις» χθες επέστρεψε στα πολύ χαμηλά με 3 μόλις περιστατικά. Άλλα 10 είχαμε στην Αρκαδία και 27 στην Μεσσηνία. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επίσης νοσηλεύονται αυτή την στιγμή 24 άτομα. Το θετικό επίσης είναι πως δεν έχουμε στην Κόρινθο, ούτε στην Πελοπόννησο ασθενείς που να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο