Κορινθία

Με 24 ανθρώπους στο Νοσοκομείο Κορίνθου και ακόμα 33 κρούσματα η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι εδώ

Με 33 ακόμα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο κλείνει ακόμα μία δύσκολη εβδομάδα για την Κορινθία, ενώ στην Μεσσηνία η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καταγράφοντας ακόμα 100 περιπτώσεις.

Φαίνεται πως η μετάλλαξη «Δέλτα» δεν αφήνει να περάσουμε ανέμελο τον μήνα Αύγουστο και πως θα μπορούσε αυτό να συμβεί, όταν η πανδημία είναι ανάμεσά μας και συνεχίζει να πλήττει τους ανθρώπους. Στο σύνολο της Πελοποννήσου, το τελευταίο 24ωρο είχαμε 206 κρούσματα που ανεβάζουν τον αριθμό των καταγεγραμμένων περιστατικών από την αρχή της πανδημίας στην Περιφέρειά μας στις 17.461. Κοντά μας έρχεται η γειτονική Αργολίδα, με 31 κρούσματα.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονται 24 άνθρωποι με επιπλοκές του κορωνοϊου, εκ των οποίων οι 3 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 127 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 8 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 16, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 19 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 51.

Σε 327 rapid test που διενεργήθηκαν στην Κόρινθο κατά την χθεσινή ημέρα, επιβεβαιώθηκαν 7 θετικά κρούσματα, (2 άνδρες και 5 γυναίκες) με διάμεση ηλικία τα 44 έτη. Επίσης, σε 178 rapid test που διενεργήθηκαν στο Ξυλόκαστρο, διαπιστώθηκαν 3 θετικά κρούσματα (2 άνδρες και 1 γυναίκα) με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

Δωρεάν τεστ στο Κιάτο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Δήμο Σικυωνίων θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Τρίτη 24  Αυγούστου, στο Κιάτο. Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται λόγω υψηλών θερμοκρασιών στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του θεάτρου (ισόγειο) και θα διενεργούν rapid test από 9:30 το πρωί έως τη 1:30 μ.μ. (Είσοδος από οδό Π. Παπαληγούρα). Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως  το ΑΜΚΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο