Δήμοι

Νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο αποκτάει ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Τη σύμβαση για την προμήθεια ενός νέου, υπερσύγχρονου αυτοκινούμενου αναρροφητικού σαρώθρου υπέγραψε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Στόχος της προμήθειας αυτού του οχήματος, είναι φυσικά η αποτελεσματικότερη και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού του οδικού δικτύου, λαϊκών αγορών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου. Το σύγχρονης τεχνολογίας αυτοκινούμενο αναρροφητικό σάρωθρο, χωρητικότητας 6m3, λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας που διαθέτει, σαρώνει γρήγορα και αποτελεσματικά επιφάνειες καλυμμένες με βαριά (χώμα, πέτρες, γυαλιά κ.ά.) και ελαφριά αντικείμενα (φύλλα, χαρτιά κ.ά) και πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η προμήθεια του σαρώθρου συνολικού προϋπολογισμού 278.000 € καλύφθηκε με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 223.000 €, ενώ το ποσό των 55.000 € καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

«Ο εκσυγχρονισμός και η βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής» σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης. Αξιοποιώντας τις επιχορηγήσεις μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, συνέχισε, ενισχύουμε και ανανεώνουμε τον στόλο των οχημάτων του Δήμου, για την αποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο