Περιφέρεια

Διαβούλευση Νίκα με τους Μητροπολίτες για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Δίωρη διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 πραγματοποίησε την Δευτέρα, 14 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας, με τους Μητροπολίτες των Μητροπόλεων της Περιφέρειας.

“Για πρώτη φορά μετέχει η Εκκλησία στη διαβούλευση, κι αυτό το επιδιώξαμε γιατί ως περιφερειακή Αρχή την θεωρούμε βασικό μας εταίρο στα κοινωνικά θέματα αλλά και σε αυτά της προστασίας των εκκλησιαστικών μνημείων” σημείωσε ο Παναγιώτης Νίκας, απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες. Εξέθεσε ως σημαντικά θέματα προτεραιότητας, την ανάγκη για συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων, τον προγραμματισμό έργων για την βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτά, καθώς επίσης και την σημασία της κατάρτισης προγραμμάτων και δράσεων με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για ορθολογική αξιολόγηση των προβλημάτων και για την συνεργατικότητα μεταξύ των φορέων, ενώ επισήμανε ακόμα την ανάγκη για σεβασμό στην παράδοση και στην προστασία του μνημειακού πλούτου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αρωγή που προτίθεται η Περιφέρεια να παράσχει σε δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, στηρίζοντας έτσι το έργο των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων. Αναφέρθηκε, τέλος, στους διαθέσιμους πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το ΠΔΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη ισοκατανομής τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στη σύσκεψη μετείχαν όλοι οι Μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων και ο Κορίνθου κ. Διονύσιος (φωτό πάνω με τον Περιφερειάρχη), καθώς επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα, καθώς επίσης, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας. Συμφωνήθηκε πως οι μητροπόλεις της Περιφέρειας θα αποστείλουν το συντομότερο δυνατό πιο συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και δράσεις, σε συνάρτηση και αναφορικά με τους ειδικούς στόχους που αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο