Επιχειρείν

Βραβείο για την Κορινθιακή startup «Thruwind» στα MITEF Greece Startup Competition 2021

Μία ακόμα Κορινθιακή επιχείρηση, η νεοφυής «Thruwind», βραβεύτηκε στην κατηγορία «Energy Track» του MITEF Greece Startup Competition 2021.

«O διαγωνισμός νεοφυούς επιχειρηματικότητας του MIT Enterprise Forum of Greece αποτελεί πλέον ένα θεσμό που στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση, αλλά και τη διεθνή διασύνδεση των Ελληνικών startup και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της Τεχνολογίας» ανέφερε ο Κορίνθιος Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, χαιρέτισε αυτήν, ενώ απένειμε διακρίσεις και χρηματικά έπαθλα. εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια στους νικητές, σε όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά στους διοργανωτές.

Η ενεργειακή τεχνολογική startup

Η «Thruwind» είναι μια ενεργειακή τεχνολογική startup που σχεδιάζει, ερευνά και αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία για κατανεμημένου δικτύου μικρές ανεμογεννήτριες ισχύος 5kW με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης και της ασφάλειας, βάσει κατοχυρωμένου διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Προσδοκά να προσφέρει λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πελατών της και να συνεισφέρει στη δημιουργία και διάχυση γνώσης.

Η «Thruwind» καταβάλλει διαρκή προσπάθεια για τη δημιουργία καινοτομίας στον τομέα της μέσω της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης η οποία βασίζεται σε κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα της εταιρείας. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα επιχορήγησης της Δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ (2014-2020) με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο