Περιφέρεια

Στα ασφαλτικά έργα της ορεινής Κορινθίας μετά τα αντιδιαβρωτικά της Βόχας ο Χάρης Βυτινιώτης

Στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα, στην περιοχή όπου βρίσκεται η Μονής Ζαρακά, στη Στυμφαλία, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης.

Στο σημείο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο συντήρησης και φωτισμού της Μονής, καθώς επίσης και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κιάτου – Φενεού, που διέρχεται από τη Μονή. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου νοιάζεται και για την οδική ασφάλεια και για το πολιτισμό» ανέφερε ο κ. Βυτινιώτης, για το έργο το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Ο κ. Βυτινιώτης αναφέρθηκε ακόμα στο σημαντικό, όπως αποκάλεσε, ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και χρηματοδοτεί σημαντικά έργα και παρεμβάσεις της Περιφέρειας. «Η διαχειριστική αρχή διαμορφώνει τις προτεραιότητες με διαβουλεύσεις μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, αλλά και με τους Υπουργούς και τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στην παραλία Βραχατίου ο Χάρης Βυτινιώτης βρέθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Βέλου – Βόχας Θεόδωρο Ράπτη

Στο έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης

Τις προηγούμενες ημέρες άλλωστε, ο κ. Βυτινιώτης βρέθηκε σε ένα άλλο μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αφορά το θέμα της διάβρωσης του Κορινθιακού, που «κατατρώει» παραλίες και ακτές. Στην παραλία Βραχατίου, ο κ. Βυτινιώτης βρέθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Βέλου – Βόχας Θεόδωρο Ράπτη και τον εργολάβο του έργου Κ. Ασήμη.

Αλλά και στο Αρχαίο Λιμάνι Κέχρεων, ο κ. Βυτινιώτης ενημερώθηκε για τις ανασκαφικές εργασίες και η σύνδεση οδικά των δύο Μόλων, από τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, το Δήμο Κορινθίων, και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έργα, που όπως ο ίδιος σχολίασε, «αναδεικνύουν σταδιακά το ανατολικό επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο