ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Όλα τα θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Παν. Νίκα

Ζητήματα σχετικά με τον πρωτογενή τομέα απασχόλησαν την τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με την συμμετοχή του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και των διευθυντών των 6 Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε πως θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να διαπιστώσει ζημιές και προβλήματα από καιρικά και άλλα φαινόμενα στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Το κλιμάκιο θα ξεκινήσει από Μεσσηνία όπου θα επισκεφθεί τους συκεώνες, στη συνέχεια θα έχει στην Τρίπολη ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας, ενώ θα ολοκληρώσει την κάθοδό του στην Περιφέρεια με επίσκεψη στην Κορινθία το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στην σύσκεψη έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, όπως:

  • Τα σχέδια βελτίωσης και οι νέοι αγρότες. Τονίστηκε πως τα προγράμματα του τομέα εξελίσσονται πολύ καλά. Από τον περιφερειάρχη δόθηκαν οδηγίες να προχωρήσουν πάση δυνάμει, με την επισήμανση ότι οι νέοι γεωργοί και τα σχέδια βελτίωσης αποτελούν βασικές παραμέτρους για την αναβάθμιση της γεωργίας, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα, αλλά και την βελτίωση του εισοδήματος.
  • Όσον αφορά το πρόγραμμα δακοκτονίας, σε γενικές γραμμές εξελίσσεται καλά, ενώ όσον αφορά στην αναπλήρωση ορισμένων φαρμάκων για την διεξαγωγή της τρίτης του φάσης αυτή εξασφαλίστηκε από περιοχές της χώρας μας που έχουν πλεόνασμα, όπως η Κρήτη.
  • Στο θέμα των αναδασμών, ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η περιφερειακή Αρχή “δίνει νέα πνοή σε ένα πρόγραμμα που είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Συγκεκριμένα, οι σχετικές διαδικασίες κινούνται ήδη στις περιοχές της Νεστάνης στην Αρκαδία, της Φενεού στην Κορινθία, Αλέας στην Αργολίδα, Δωρίου και Μελιγαλά στη Μεσσηνία.
  • Τέλος, όσον αφορά τα σχέδια βόσκησης, όπως επισημάνθηκε βρίσκονται σε καλή πορεία, με την Περιφέρεια να είναι εν πολλοίς έτοιμη για τον σχετικό διαγωνισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο