Κορινθία

Χριστούγεννα με αγρυπνία στο ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου

Με μεγάλη συρροή ευλαβών προσκυνητών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε κι᾿ εφέτος η ιερά αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα, στον Μητροπολιτικό ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Το απόγευμα της παραμονής της μεγάλης εορτής, ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και όλους τους ιερείς της Κορίνθου χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό των Χριστουγέννων. Εν συνεχεία, στον όρθρο και στη Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία προέστη ο Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συλλειτουργούντος του κ. Αγαπίου. Στο τέλος της θεία λειτουργίας, ο Μητροπολίτης απεύθυνε στους πιστούς τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη και επεσήμανε την τραγική αναγκαιότητα των ημερών άπαντες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, να αναγνωρίσουμε την σπουδαιότητα του Θεού στην ζωή του ανθρώπου και να επιτρέψουμε στον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων να δώσει την λύση, που Αυτός μόνο γνωρίζει, στην ζοφερή πραγματικότητα που διάγουμε.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, το πρωί του Σαββάτου, 25 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 το πρωί, τελέστηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία από τους ιερείς του ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος πιστών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο