Περιφέρεια

Υπογραφή σύμβασης στην Περιφέρεια με τον τεχνικό σύμβουλο για τη σύνταξη του φακέλου χρηματοδότησης του έργου διαχείριση απορριμμάτων

Την σύμβαση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, για τη σύνταξη αίτησης χρηματοδότησης και όλων των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών και εγγράφων, που αφορούν στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, υπέγραψαν στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και εκπρόσωπος της εταιρείας Enviroplan Μελετητική – Σύμβουλοι Αναπτυξιακών και Τεχνικών Έργων Α.Ε.

Το αντικείμενο της σύμβασης, προϋπολογισμού 182.280 ευρώ, περιλαμβάνει τις υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου στην υποβοήθηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη σύνταξη πλήρους φακέλου αίτησης χρηματοδότησης μεγάλου έργου, καθώς και για τη σύνταξη όλων των απαιτούμενων συνοδών μελετών και εγγράφων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Σκοπός είναι η υποβοήθηση στη διαδικασία ένταξης συγχρηματοδότησης του έργου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο του συμβούλου αφορά στο σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων για τη σύνταξη πλήρους και άρτιου φακέλου, λαμβάνοντας υπ’ όψη του τις παρατηρήσεις στην από 15/06/2020 επιστολή της Ε.Ε. επί προηγηθέντος -και ήδη αποσυρθέντος- φακέλου αίτησης χρηματοδότησης. Για το συγκεκριμένο έργο έχει δρομολογηθεί και η εμπλοκή της Jaspers (Κοινή βοήθεια για την υποστήριξη των έργων στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες). Στο αντικείμενο του συμβούλου περιλαμβάνεται και η συνεχής συνεργασία με τηn Jaspers για όλο το διάστημα εμπλοκής της.

Να αναφέρουμε ότι η Jaspers αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και της Γερμανικής Τράπεζας Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW). Πρόκειται για ένα μέσον παροχής τεχνικής βοήθειας στις ευρωπαϊκές χώρες, που εντάχθηκαν στην Ε.Ε. μεταξύ 2004 και εντεύθεν, με σκοπό να προσφέρει στα κράτη – μέλη την απαιτούμενη υποστήριξη, για την προετοιμασία μεγάλων έργων υψηλής ποιότητας, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο