Κορινθία

Τριήμερη εξόρμηση στην Τζια ετοιμάζει για τον Σεπτέμβριο ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου

O Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει τριήμερη πεζοπορική εξόρμηση στη νήσο Κέα (Τζιά), θέλοντας έτσι να αποχαιρετίσουν πλέον όμορφα το καλοκαίρι.

Στο νησί θα επισκεφτούν μερικά από τα 12 χαρακτηριστικά παραδοσιακά μονοπάτια, θα περιηγηθούν στα χωριά και τις αρχαιότητες, θα μιλήσουν για τους μύθους, θα χαρούν φυσικά τη θάλασσα και θα θαυμάσουν την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική (οι μετακινήσεις στο εσωτερικό του νησιού θα γίνουν με μισθωμένο λεωφορείο, ενώ η διαμονή θα γίνει σε κάμπινγκ δίπλα στη θάλασσα).

Η εξόρμηση θα γίνει το τριήμερο, 10 έως 12 Σεπτεμβρίου, με αναχώρηση από το Λαύριο, το πρωί της Παρασκευής, 10 Σεπτεμβρίου. Με την άφιξη στην Τζιά θα ξεκινήσει και η 1η Πεζοπορική διαδρομή «Ποιήεσσα», μήκους 5,5 χλμ.

Το επόμενο πρωινό, Σάββατο (11/9) η πεζοπορική διαδρομή στους Αρισταίος είναι 12 χλμ, Ιουλίδα – Καρθαία για να ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία της Αρχαίας Καρθαίας. Θα ακολουθήσει η διαδρομή Καρθαία – Χαβουνά και αργότερα μία ακόμα διαδρομή στην «Υδρούσσα», Βρύση Βενιαμίν – Άγιος Δημήτριος – Σπαθί, μήκους 4.800 μ. που θα καταλήξει με ένα ακόμα μπάνιο, στο Σπαθί και επιστροφή στο κάμπινγκ.

Την τελευταία ημέρα στην Τζιά, Κυριακή (12/9) οι ορειβάτες της Κορίνθου σχεδιάζουν επίσκεψη στη Χώρα και πεζοπορία στην φιαδρομή «Έλιξος»: Ιουλίδα – Ρούκουνας – Κώμη – Άγιος Κωνσταντίνος – Μυλοπόταμος –Φλέα – Κορησσία, μήκους 3.100 μ. Το όμορφο τριήμερο θα κλείσει με μπάνιο καιθ φαγητό στον Ορτζιά.

info

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 31 Αυγούστου, το αργότερο. Υπεύθυνες εξόρμησης: Μάγια Φουριώτη (τηλ. 6972838789) και Δάφνη Μαγγαλούση (τηλ. 6977601055). Πληροφορίες και στα γραφεία του ΕΟΣ Κορίνθου (τηλ. 274102997).

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο