KR Tempo

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες έρχεται τον Ιούλιο να αναδείξει την θέση του Ξυλοκάστρου στην ιστορία

Ένα νέο, πρωτότυπο, πολυθεματικό φεστιβάλ, ξεκινάει φέτος το καλοκαίρι στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο από 7 έως 10 Ιουλίου στο Ξυλόκαστρο και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μια ετήσια εκδήλωση, που στόχο έχει να αναδείξει την θέση του Ξυλοκάστρου στην ιστορία. Οι δράσεις του θα συνδυάζουν δημιουργικά διαφορετικές μορφές τέχνης σε ένα πλέγμα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων, με θεματικούς άξονες την αειφορία, την τέχνη και τη συνύπαρξη.

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες εντάσσεται δυναμικά στον χάρτη των περιφερειακών φεστιβάλ της χώρας, χάρη στις καινοτόμες δράσεις του, που περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, συναυλίες, εκθέσεις, περφόρμανς, δράσεις δικτύωσης και προβολές. Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλίας Κατσούλης» και τη δημιουργική ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων «Animasyros».

Στο λιμάνι της αρχαίας Πελλήνης

Βασικός άξονας του Φεστιβάλ Αριστοναύτες είναι η κινητοποίηση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, για τους κατοίκους της οποίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά βιωματικά εργαστήρια.

Το όνομα του Φεστιβάλ επιλέχθηκε ως μία δημιουργική συνομιλία με το ομώνυμο, ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Πελλήνης, στην περιοχή του Ξυλοκάστρου. Η ισχυρή πολεμική και ναυτική δύναμη της Πελλήνης και η σημασία του λιμανιού αναφέρεται και στο Θουκυδίδη, ενώ λέγεται πως το λιμάνι των Αριστοναυτών αποτέλεσε ορμητήριο της Αργοναυτικής Εκστατείας.

Βασικός άξονας του Φεστιβάλ Αριστοναύτες είναι η κινητοποίηση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, για τους κατοίκους της οποίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά βιωματικά εργαστήρια.

Με την ίδια λογική, οι δράσεις αγκαλιάζουν όλο το εύρος του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, φτάνοντας από τα παραλιακά έως τα ορεινά σημεία του και αναδεικνύοντας με τρόπο μοναδικό τα σημαντικά τοπόσημα της περιοχής, όπως και την αρχιτεκτονική, φυσική και ιστορική μοναδικότητά της. Έτσι, η εκδήλωση αυτή ξεπερνά τα τοπικά όρια και προσκαλεί τον επισκέπτη να δει την περιοχή με καινούργιο βλέμμα και να βιώσει νέες εμπειρίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο