ΔήμοιΠεριφέρεια

Το σοβαρό πρόβλημα του νερού κυρίαρχο της συνάντησης των Δημάρχων με τον Δημ. Πτωχό

Στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κάλεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός του έξι Δημάρχους της Κορινθίας και μαζί συζήτησαν το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, κυρίως αυτή την εποχή, τη διαχείριση των υδάτων και τη λειψυδρία.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του νερού για την ανάπτυξη της περιοχής, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν, από κοινού, συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία και με την κεντρική Κυβέρνηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση της λίμνης Στυμφαλίας, με έργα όπως μικροφράγματα, καθώς και επανάκτησης νερού από βιολογικούς καθαρισμούς και αφαλάτωσης. Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο Φράγμα του Ασωπού και συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί συνάντηση της Περιφέρειας και των Δήμων με τους αρμόδιους φορείς για την πρόοδο και την αξιοποίησή του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Νίκος Σταυρέλης (Κορινθίων), Βλάσης Τσιώτος (Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης), Γεώργιος Γκιώνης (Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων), Σπύρος Σταματόπουλος (Σικυωνίων), Κώστας Φρούσιος (Νεμέας) και Θανάσης Μανάβης (Βέλου-Βόχας).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο