Κορινθία

Το πρόγραμμα Χοροστασιών του Μητροπολίτη Κορίνθου και του Βοηθού αυτού την Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση

Από το ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ξεκινά το πρόγραμμα Χοροστασιών του Μητροπολίτη Κορίνθου, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, ενώ στον ίδιο ναό ο κ. Διονύσιος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία Επιταφίου την Μ. Παρασκευή και στην Ακολουθία της Ανάστασης, που φέτος θα ξεκινήσει κανονικά στις 11:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, ενώ θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη θεία λειτουργία, αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη.

Σήμερα λοιπόν, Κυριακή των Βαΐων, (17/4) ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης και Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου χοροστατεί στην θεία λειτουργία στο ναό του Απ. Παύλου, ενώ στον ίδιο ναό θα χοροστατήσει στις 7:00 μ.μ. στην Ακολουθία του Νυμφίου. Στην Ακολουθία του Νυμφίου, στο ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, θα χοροστατήσει στις 7:30 μ.μ. ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Η Μ. Εβδομάδα για τους δύο επισκόπους συνεχίζεται ως εξής:

Μεγ. Δευτέρα, (18/4)

Ώρα: 7:00 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού Κορίνθουν, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου.

Ώρα: 7:30 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου στο ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγία Γιάτρισσα) Λουτρακίου, Χοροστατούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Μεγ. Τρίτη, (19/4/)

Ώρα: 7:00 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου στο ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου.

Ώρα: 7:00 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου στο ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, Χοροστατούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Μεγ. Τετάρτη, (20/4)

Ώρα: 12:00 μ.μ. Ευχέλαιο στο Νοσοκομείο Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και με την συμμετοχή των ιερέων της Κορίνθου.

Ώρα: 4:00 μ.μ. Ι. Ευχέλαιο στο ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου.

Ώρα: 7:00 μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος στο ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου.

Ώρα: 7:00 μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος  στο ναό Αγίου Γεωργίου Κορίνθου, Χοροστατούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Μεγ. Πέμπτη, (21/4)

Ώρα: 7:30 π.μ. Θεία λειτουργία στο ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου

Ώρα: 7:00 π.μ. Αρχιερατική θεία λειτουργία στη Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, από τον Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο.

Ώρα: 7:00 μ.μ Ακολουθία των Αγίων Παθών στο ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Μεγ. Παρασκευή, (22/4)

Ώρα: 09:00 π.μ. Εσπερινός Αποκαθήλωσης στο ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Ώρα: :00 μ.μ Ακολουθία Επιταφίου στο ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Ώρα: 9:30 μ.μ. Συνάντηση Επιταφίων της Κορίνθου (ναών Απ. Παύλου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Άννης, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αγ. Φωτεινής και Ζωοδόχου Πηγής) στο κέντρο της Κορίνθου, στην πλατεία περιβολάκια. Δέηση και η καθιερωμένη ομιλία από τον Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Μεγ. Σάββατο, (23/4)

Ώρα: 7:30 π.μ. Θεία λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Ι. Επιταφίου στο ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου

Ώρα: 7:00 π.μ. Αρχιερατική θεία λειτουργία στη Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου από τον Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο.  

Ώρα: 23:00 Ακολουθία της Ανάστασης και θεία λειτουργία στο ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της της Μητρόπολης, Βοηθού Επισκόπου κ. Αγαπίου.

Κυριακή του Πάσχα, (24/4)

Ώρα: 7:00 μ.μ. Εσπερινός της Αγάπης στην πανηγυρίζουσα Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Δευτέρα Διακαινησίμου, (25/4)

Ώρα: 7:30 π.μ. Θέια λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης, Βοηθού Επισκόπου κ. Αγαπίου.

Παρασκευή Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής (29/4)

Ώρα: 7:30 π.μ. Αρχιερατική θεία λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Μονή Παναγίας Κορυφής Καμαρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου.

Σάββατο Διακαινησίμου (30/4)

Ώρα 7:00 μ.μ. Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Κυριακή του Θωμά  (1/5)

Ώρα: 7:30 π.μ. Θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Βοηθού Επισκόπου κ. Αγαπίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο