Επιχειρείν

Τους έβαλε από το παράθυρο ο Άδωνις στο Επιμελητήριο και αυτοί τον άδειασαν

Η διοικούσα της «τροπολογίας» τροχοπέδη στον Πιτσάκη

Ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν μετά τις εκλογές στο Επιμελητήριο Κορινθίας, πριν από τρία περίπου χρόνια, το «πέτυχαν» με μια φωτογραφική τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και από το «παράθυρο» βρέθηκαν στην Διοικούσα Επιτροπή, με πρόθεση να θέσουν υπό απόλυτο έλεγχο τον πρόεδρο Παναγιώτη Πιτσάκη.

Στην διαδικασία που προηγήθηκε όμως, κατάφεραν να «αδειάσουν» ακόμα και τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος αιτιολόγησε την κίνησή του ως προσπάθεια από πλευράς του να συμβιβάσει τα πράγματα στο Επιμελητήριο Κορινθίας και να συμμετάσχουν όλοι σε μια διοίκηση «εθνικής ενότητας», κατά κάποιον τρόπο.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών που μέχρι πρότινος σήκωναν το λάβαρο της επανάστασης στο Επιμελητήριο, αρνούμενοι να ψηφίσουν ακόμα και τον προϋπολογισμό, αν δεν περνούσε το δικό τους, κατάφεραν με την τροπολογία Άδωνι να «πιάσουν θέσεις» αντιπροέδρων (Σωτήρης Μουρίκης Α’ Αντιπρόεδρος, Τάκης Λουζιώτης Β’ αντιπρόεδρος). Στην διαδικασία που προηγήθηκε όμως, κατάφεραν να «αδειάσουν» ακόμα και τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος αιτιολόγησε την κίνησή του ως προσπάθεια από πλευράς του να συμβιβάσει τα πράγματα στο Επιμελητήριο Κορινθίας και να συμμετάσχουν όλοι σε μια διοίκηση «εθνικής ενότητας», κατά κάποιον τρόπο.

Ενώ παρουσία και του προέδρου του Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλου, άπαντες συμφωνούσαν στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. ότι θα μοιράσουν τις θέσεις της Δ.Ε. σε 5 – 2 με τον πρόεδρο Παν. Πιτσάκη, κατά την διαδικασία θέλησαν να δείξουν ότι αυτοί ελέγχουν την διοίκηση πλέον, ξέχασαν κάθε συμφωνία και έκαναν το 6 στα 6 με ξεκάθαρη διάθεση να διαχωρίσουν την θέση τους με τον πρόεδρο, κάτι που σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη σε ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο Παν. Πιτσάκης.

Η Δ.Ε. της «τροπολογίας»

Πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ., η πρώην πλέον Δ.Ε. του Επιμελητηρίου έσπευσε να παραιτηθεί και να μην κάνει την χάρη στην ιδιότυπη πλειοψηφία να ζητήσει την παύση της. Δεν άγγιξαν τον πρόεδρο, καθώς ήξεραν καλά ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις και θα άφηνε αρνητικές εντυπώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο. Επανάφεραν μάλιστα στην διοίκηση ακόμα και τον Σωτήρη Κουκουλάκη, ως υπεύθυνο του ΓΕΜΗ, ο οποίος είχε καθαιρεθεί από το προηγούμενο σχήμα λόγω των διαρκών απουσιών του από τις συνεδριάσεις αυτού. Ο κ. Κουκουλακης ήταν ο μόνος που δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 11 μελών (τον ψήφισαν οι 10).

Η Δ.Ε. της «τροπολογίας» που τα κατάφερε, αποτελείται ακόμα από τους Δημ. Σουφρίλα (γραμματέα), Απ. Καϊλάνη (Οικονομικό Επόπτη) και Μαν. Γαϊτάνο (Υπεύθυνο ΤΕΠΙΧ). Θα συμπορευτεί πλέον με τον Παν. Πιτσάκη μέχρι τις εκλογές, οι οποίες λόγων της πανδημίας έχουν πάρει ήδη ένα χρόνο μετάθεση και αναμένεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2022. Μέχρι τότε, η συνύπαρξη στην Δ.Ε. καταργεί την μειοψηφία, με την ελπίδα πως θα πορευτούν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές με πνεύμα συνεργασίας, προς όφελος του Επιμελητηρίου και των μελών του.

πηγή: εφημερίδα ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ (από την έντυπη έκδοση)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο