Κορινθία

Τον Μητροπολίτη Κορίνθου επισκέφτηκαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

Μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Σχολείου Αθανασία Τσιλιγιάννη και τους Εκπαιδευτικούς Μαρία Τσάμη και Βασίλη Γαλατσίδα, επισκέφθηκαν την Κροκίδειο Αίθουσα, το Επισκοπείο και τα γραφεία της Μητρόπολης Κορίνθου, όπου και συνάντησαν τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, ενώ ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της εκκλησίας της Κορίνθου.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε στην Κροκίδειο Αίθουσα ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, ο οποίος με πολύ χαρά τους μίλησε συνοπτικά για την ιστορία της Μητρόπολης Κορίνθου, αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Απόστολο Παύλο και στις δύο «Προς Κορινθίους» Επιστολές Του, καθώς και στον δωρητή και ευεργέτη της Μητρόπολης Κορίνθου Σωτήριο Κροκιδά, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, ο οποίος ανήγειρε την αίθουσα. Μίλησε και για τους αοίδιμους προκατόχους του, με πρώτο τον από Κορίνθου Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό κυρό Δαμασκηνό Παπανδρέου, ο οποίος μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1928, ανήγειρε το Επισκοπείο, το κτίριο της παλαιάς Ιερατικής Σχολής, όπου σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τον ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και το Δικαστικό Μέγαρο, διαμορφώνοντας ουσιαστικά την σημερινή ρυμοτομία της πόλεως μας.

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε πνευματικά ζητήματα και προέτρεψε τα παιδιά να θεμελιώσουν την ζωή τους πάνω στις αρχές και στις αξίες που διέπουν την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και απήντησε στις σχετικές με αυτά ερωτήσεις των μαθητών. Στην συνέχεια ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους του Επισκοπείου και των γραφείων, ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο που διοικείται και συντονίζεται το ευρύτερο έργο και οι δράσεις της Μητρόπολης. Η όμορφη επίσκεψη των παιδιών ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές ευλογίες και κεράσματα από τον Μητροπολίτη, καθώς και με ευχές για «καλή πρόοδο», ενώ στους εκπαιδευτικούς προσέφερε το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου με τίτλο: «Σύντομες εισαγωγές στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Οι δύο προς Κορινθίους επιστολές του Αποστόλου Παύλου», το ημερολόγιο τσέπης της Μητρόπολης Κορίνθου και εικονίδιο των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των γραμμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο