Δήμοι

Τεχνική έκθεση της ΕΑΓΜΕ για τη διαχείριση των πηγαίων υδάτων στο Λουτράκι

Με στόχο την ορθή διαχείριση των πηγαίων υδάτων στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, η  Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση και παρέδωσε τη σχετική Τεχνική Έκθεση στην οικεία ΔΕΥΑ.

Ειδικότερα, το Τμήμα Υδρογεωλογίας και Υδρολογίας (ΥΔΡΟΓΕ) της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. υλοποιεί το πρόγραμμα «Ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση του μεταλλικού υδροφορέα Λουτρακίου» το οποίο έχει στόχο τη διαχείριση των υδατικών πόρων πηγών της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Για το έργο πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη καταγραφή και παρουσίαση των πηγαίων αναβλύσεων οι οποίες εντοπίζονται εντός των ορίων του Δήμου  Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Υλοποιήθηκαν εργασίες επιτόπιας αναγνώρισης για το σύνολο των 12 πηγών και διερευνήθηκαν οι υδρολογικές – υδρογεωλογικές συνθήκες που επικρατούν στο άμεσο περιβάλλον τους. Επίσης, διευκρινίστηκαν θέματα δομής και λειτουργίας τους και αξιολογήθηκαν τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Οι προτάσεις της Ε.Α.Γ.Μ.Ε αφορούν στην αναδόμηση των κατασκευών (υδρομαστεύσεις, δεξαμενές, δίκτυα), με σκοπό την ορθή διαχείριση των πηγαίων υδάτων, μέσω της βελτίωσης του σχεδιασμού και προγραμματισμού της χρήσης τους. Το Έργο εκπονείται με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Υδρογεωλόγο του Τμήματος Υδρογεωλογίας και Υδρολογίας (ΥΔΡΟΓΕ) της Ε.Α.Γ.Μ.Ε.

Γεωλογικό Περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου

Σημειώνεται ότι η Προγραμματική Σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Λουτρακίου, αποτελεί συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης ανά την Ελληνική Επικράτεια.  Η Ε.Α.Γ.Μ.Ε παράγει υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο παρέχοντας άμεσες και εφαρμοσμένες λύσεις σε θέματα υπόγειων υδάτων συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού συνόλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο