Περιφέρεια

Τάσος Γκιολής. Σημαντικά αρδευτικά έργα από την Περιφέρεια σε Μελίσι και Βέλο

Στην κατακύρωση αναδόχου, στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του αρδευτικού έργου Μελισσίου, με προϋπολογισμό 1.450.000 ευρώ, προχώρησε με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ενέκρινε επίσης το πρακτικό ελέγχου για την ανάδειξη του αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των έργων υποδομών στην περιοχή του Βέλου, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ. Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Τάσος Γκιολής, τα παραπάνω δύο έργα αποτελούν αιτήματα των αγροτών των δύο περιοχών, καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Γκιολής αναφέρθηκε ήδη στις προσπάθειες που έγιναν σε αυτή την κατεύθυνση από τους Δημάρχους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου και Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων. «Ετοιμάσαμε μελέτες από την πρώτη ημέρα της ανάληψής των καθηκόντων μας» τόνισε ο κ. Γκιολής.

Τα έργα αφορούν ηλεκτρονικές υδροληψίες, δεξαμενές και ένα κλειστό δίκτυο αγωγών που θα φθάνει στις καλλιέργειες «για να μην χάνεται ούτε μία σταγόνα νερού» συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης. Σημειώνει πως με την ολοκλήρωση των έργων, θα μειωθεί το κόστος παραγωγής, παρατηρώντας ότι όμοιο έργο δεν έχει γίνει στην Κορινθία και πως αφορά τεράστιες αγροτικές εκτάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο