Επιχειρείν

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την λειτουργία υδατοδρομίων σε Λουτράκι και Κιάτο

Σε προγραμματικές συμβάσεις με τους φορείς διαχείρισης λιμένων θα προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την λειτουργία υδατοδρομίων, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη, με τους εκπροσώπους της εταιρείας Hellenic Seaplanes.

Αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο κ. Νίκας, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Χαραλάμπους, τον διευθυντή Ασφαλεία της Γιάννη Βαρλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Αργολίδας Τάσο Γανώση, εντεταλμένο για τα θέματα δημιουργίας υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτέλεσε ο τρόπος προώθησης των διαδικασιών για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων και σημείων προσθαλάσσωσης στην Πελοπόννησο. Εξ άλλου συναποφασίστηκε, μετά από αντίστοιχα αιτήματα που έχουν κατατεθεί, να προστεθούν και άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και το Κιάτο στην Κορινθία, ενώ ήδη τρέχουν οι διαδικασίες για την περίπτωση του Λουτρακίου.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως η κατάρτιση των φακέλων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των αδειών, ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθούν οι σχετικές υποδομές με την συνδρομή και της Περιφέρειας. «Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση στην ανατολική Πελοπόννησο» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο