Επιχειρείν

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους των ΚΤΕΛ από τις 5 Π.Ε.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σε σύσκεψη με στελέχη των ΚΤΕΛ από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο προέδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου, ο  αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο γενικός διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Παναγιώτης Μισθός. Αποφασίστηκε η ανάθεση μελέτης με αντικείμενο τα δρομολόγια των 5 ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο πρόσφατης υπουργικής απόφασης, σχετικής με τον καθορισμό των κανόνων και των κριτηρίων για τον σχεδιασμό του δικτύου των τακτικών οδικών υπεραστικών και αστικών επιβατικών μεταφορών, καθώς και των ελάχιστων απαιτήσεων που πληρούνται κατά την εκτέλεση των δρομολογίων αυτών από τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Η παραπάνω απόφαση προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες, τουλάχιστον ανά 5ετία, για τον σχεδιασμό των αστικών και υπεραστικών τακτικών λεωφορειακών γραμμών, ως προς την κάλυψη των περιοχών, την συχνότητα των δρομολογίων, καθώς και την τιμή των εισιτηρίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο