KR Tempo

Μετά την Κόρινθο που βούλιαξε από κόσμο σήμερα έχει καρναβάλια σε Κιάτο και Βραχάτι

Χθες το βράδυ στην παραλία του φλοίσβου στην Κόρινθο, κορυφώθηκε το Κορινθιακό καρναβάλι με το κάψιμο του καρνάβαλου, ενώ νωρίτερα είχε στηθεί ένα ξέφρενο γλέντι στο κέντρο της πόλης, με άρματα και μασκαράτες να δίνουν παρών στο καρναβάλι της πόλης.

Σύλλογοι και σχολεία, αλλά και πλήθος κόσμου γέμισαν το κέντρο της Κορίνθου, με τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη να δίνει το παρών του και τον Δήμο που ανέλαβε την διοργάνωση να εκτιμά πως τουλάχιστον 5000 πολίτες διασκέδασαν αυτή την αποκριάτικη εκδήλωση. Αυτά έγιναν στο κέντρο της Κορίνθου και σίγουρα δεν μπορούμε να περιγράψουμε εδώ όσα προκάλεσαν την ξέφρενη διασκέδαση.

Σήμερα όμως τα καρναβάλια συνεχίζονται, με το Κιάτο να παίρνει σειρά και το 9ο Σικυώνιο Καρναβάλι να ξεκινά στις 4:00 το απόγευμα και τον Γιώργο Τσαλίκη να αναλαμβάνει την διασκέδαση όλου αυτού του κόσμου που θα βρεθεί στο Κιάτο, μετά τις 6:00 το απόγευμα. Το γλέντι όμως στο Κιάτο άναψε ήδη από χθες βράδυ, καθώς η αποκριάτικη διασκέδαση ξεκίνησε με μια μοναδική συναυλία από την Passepartout Band που έδωσε τον παλμό.

Καρναβάλι έχει όμως σήμερα και στο Βραχάτι, στην παραλία, εκεί όπου μετά τις 4:00 μ.μ. μικροί και μεγάλοι θα δώσουν το παρών τους στην παρέλαση αρμάτων, συλλόγων και καρναβαλιστών, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, αλλά και την συναυλία με το μοναδικό μουσικό σχήμα των Stavento και της Ήβης Αδάμου. Όλα αυτά θα κλείσουν με την καύση του καρνάβαλου, συνοδευόμενο από πολύχρωμα βεγγαλικά και πολλές εκπλήξεις.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων, κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα, (18/3) στο Ζευγολατιό, όπου στις 12:00 μ.μ. θα αναβιώσει ο Βοχαϊτικος βλάχικος γάμος από ομάδα εθελοντών ηθοποιών του χωριού. Μετέπειτα θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία του χωριού, με δημοτικά τραγούδια με ζωντανή μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα, ενώ θα προσφερθούν σαρακοστιανά εδέσματα.

Εικόνες από το καρναβάλι της Κορίνθου, χθες στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο