KR TempoΔήμοι

Στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας αποστολή του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για το ντοκιμαντέρ «Νικόλαος Δούμπας»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θανάσης Παπαθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης, ταξίδεψαν μέχρι την Κοζάνη, έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ για τον Νικόλαο Δούμπα.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης μαζί τους, μουσικοί της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, ο Αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος, το συνεργείο κινηματογράφησης και η ομάδα παραγωγής.  Στην Κοζάνη, την αποστολή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Δαδαμόγια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικυρώθηκε η συνεργασία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το σπουδαίο project που αφορά στον Έλληνα Μαικήνα και εκπονείται πλέον με τη συνεργασία πολλών και σημαντικών φορέων.

Ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε για τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και προσκαλέστηκε από τον κ. Γκιώνη να επισκεφτεί τα μέρη μας.  Στη συνέχεια η αποστολή βρέθηκε στην Βλάστη, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα με το κουαρτέτο κλαρινέτων της Φιλαρμονικής, τα χάλκινα της Κοζάνης και τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν την οικογένεια Δούμπα.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με τον Dr. Ιωάννη Τζαφέττα, συγγραφέα του βιβλίου «Νικόλαος Δούμπας, ο Έλληνας Μαικήνας» και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βλάστης Κοζάνης Γιάννη Τζιούμαρη, παρουσία της κ. Δαδαμόγια. Τέλος, ξεναγήθηκαν στα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής και τους τόπους των γυρισμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο