Δήμοι

Θα κόψουμε το νερό όπου διαπιστώσουμε κατάχρηση προειδοποιεί ο Δήμαρχος Κορινθίων

Την συνδρομή των πολιτών στην προσπάθεια που κάνουν Δήμος Κορινθίων και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, για την απρόσκοπτη υδροδότηση και την εξασφάλιση επάρκειας νερού τους μήνες του καλοκαιριού, ζήτησε για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Έστειλε όμως και αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που εις βάρος των πολλών οικειοποιούνται νερό που δεν τους ανήκει, για χρήσεις που δεν επιτρέπονται. «Ο αγώνας μας για επάρκεια νερού σε όλα τα σπίτια είναι καθημερινός. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα όμως λόγω της κλιματικής αλλαγής και της λειψυδρίας, το πρόβλημα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι μεγάλο» υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος. Ζήτησε δε για μία ακόμα φορά από τους πολίτες, να περιορίσουν την κατανάλωση στην οικιακή χρήση και μόνο, σημειώνοντας πως παρατηρούνται φαινόμενα κατάχρησης. «Η εντολή μου για συνεχείς ελέγχους είναι διαρκής και οι πολίτες που καταχρώνται το πολύτιμο αυτό αγαθό θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη και θα τιμωρούνται» συνέχισε.

Δεν ποτίζουμε με το νερό αυτό

Ο Δήμαρχος Κορινθίων αναφέρθηκε σε περιστατικό που σημειώθηκε στον Μαψό, εκεί όπου κάτοικος γειτονικού χωριού, προκειμένου να ποτίσει της καλλιέργειες του, στέρησε από το σύνολο του χωριού το νερό. Αλλά και στην περιοχή της Ποσειδωνίας ιδιοκτήτης οικίας πότιζε γκαζόν σε έκταση 500 τ.μ. «Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει σε φαινόμενα κατάχρησης, σε χαλασμένους μετρητές και σε συστήματα κλοπής νερού» ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος, προειδοποιώντας πως όσοι παρανομούν θα τιμωρούνται. Όπως μάλιστα ανέφερε, ήδη έχει ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ να να γίνεται άμεσα διακοπή της παροχής νερού, όπου καταγράφονται τέτοια περιστατικά. «Δεν θα επιτρέψουμε οι λίγοι να λειτουργούν σε βάρος των πολλών» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο