Κορινθία

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Καλέντζι και Ρητό με τον άνεμο να φοβίζει την Πυροσβεστική

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή Ρητό, της Ανατολικής Κορινθίας, ενώ από την πρώτη στιγμή εκεί βρέθηκαν τόσο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης, όσο και οι δύο Κορίνθιοι υφυπουργοί Χρ. Δήμας και Ν. Ταγαράς.

Τις πρώτες πρωινές ώρες και ενώ ο κόσμος επέστρεψε στα σπίτια του, αφού η φωτιά είχε περιοριστεί αρκετά μακριά από τις κατοικίες, επέστρεψαν για εναέριες ρίψεις δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, τα οποία ωστόσο αποχώρησαν πριν από λίγη ώρα, αφού κρίθηκε πως δεν ήταν πλέον απαραίτητη η παρουσία τους σε αυτό το μέτωπο. Ο άνεμος όμως είναι σήμερα ισχυρός, άλλωστε η Κορινθία βρίσκεται στην υψηλή ζώνη επικινδυνότητας για σήμερα Κυριακή, όπως είχε ήδη ανακοινώσει από την Παρασκευή η Πολιτική Προστασία.

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στην Επιδαύρου, αν και η παρουσία της τροχαίας είναι συνεχής και αναλόγως με την εξέλιξη της φωτιάς θα κρίνει και τα μέτρα κυκλοφορίας στον δρόμο. Από τις πρώτες ώρες στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, διαθέτοντας όλα τα μέσα που έχει ο Δήμος για την στήριξη του έργου της δασοπυρόσβεσης, ενώ εκεί ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, συντονίζοντας το έργο που αναλογεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Το χωριό εκκενώθηκε προληπτικούς λόγους» τόνισε ο κ. Νανόπουλος.

Καίει και στο Καλέντζι

Όμως και στο Καλέντζι, η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη καίγοντας δασικές εκτάσεις κυρίως, για τρίτη ημέρα σήμερα, καθώς δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, αν και δεν πετούν ούτε εκεί εναέρια πυροσβεστικά μέσα, αφού δεν κρίνεται πως χρειάζεται. Ο άνεμος σήμερα αναζωπυρώνει τις εστίες, με αποτέλεσμα οι φλόγες να ξεφεύγουν από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και να ανησυχούν για την εξέλιξή της.

Στο Ρητό το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά και αν αυτή προκλήθηκε από εμπρησμό ή ανθρώπινη αμέλεια. Από ανθρώπινη αμέλεια ωστόσο προκλήθηκε η φωτιά στο Καλέντζι, από αγρότη που έκοψε ένα δέντρο, το οποίο έπεσε πάνω σε καλώδια ρεύματος και η ανάφλεξή τους προκάλεσε την πρώτη εστία.

Αποπνικτική η κατάσταση στην περιοχή της Αν. Κορινθίας, όπου ο άνεμος δυσκόλευε το έργο της Πυροσβεστικής.
Εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνέχισαν τις ρίψεις μέχρι και να νυχτώσει και επέστρεψαν στο μέτωπο της φωτιάς τις πρώτες πρωινές ώρες για να αποχωρήσουν ωστόσο το μεσημέρι αφού κρίνεται πως δεν είναι απαραίτητη η συμβολή τους.
Στο Ρητό βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Δήμαρχος Β. Νανόπουλος, όσο και οι δύο Υφυπουργοί που εκλέγονται στην Κορινθία Χρ. Δήμας και Ν. Ταγαράς. Ο κ. Νανόπουλος τόνισε πως για λόγους προληπτικούς ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού στην Ντράσα.

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο