ΚορινθίαΠεριφέρεια

Σε εκδήλωση για την μικρασιατική καταστροφή Νίκας και Αθηνά Κόρκα

Στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα.

Στη, πρώτη επίσημη εκδήλωση του παραπάνω σχολείου για την θλιβερή επέτειο, παρουσιάστηκαν οι δράσεις καθηγητών και μαθητών, αφιερωμένες στα οδυνηρά γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν έναν αιώνα, αλλά και στη ζωή των προσφύγων στην μητέρα πατρίδα. Ειδικότερα, από την καθηγήτρια Κατερίνα Αμπατζή, παρουσιάστηκαν οι δυο ταινίες μικρού μήκους «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» και «Φώτης Κόντογλου», με τις οποίες το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποσπώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο βραβείο.

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια Ευγενία Καλομοίρη παρουσίασε την εκπαιδευτική δράση μέσω μικροϊστορίας, διαρθρωμένης σε δυο επίπεδα -συλλογή φωτογραφιών γνήσιων αντικειμένων των Μικρασιατών προσφύγων και καταγραφή ιστοριών που σχετίζονται με τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής από το οικείο περιβάλλον των μαθητριών / μαθητών. Ακολούθησε η καθηγήτρια Βιολέτα Ρέλλου, παρουσιάζοντας την ψηφιακή εφημερίδα που δημιούργησε με τους μαθητές της για τον Ποντιακό Ελληνισμό, με την οποία έλαβε μέρος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται.

Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του σχολείου όπου έχουν αναρτηθεί ψηφιακές εκτυπώσεις με θέμα πρόσωπα, πράγματα και μέρη από τη Μικρά Ασία και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση παραδοσιακών δημοτικών χορών από τη Μικρά Ασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο