ΔήμοιΕπιχειρείν

Έτοιμο σε 1,5 χρόνο το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κορίνθου»

Στο θεατράκι του Δημαρχείου Κορίνθου, αλλά και διαδικτυακά για όσους δεν κατάφεραν να παραστούν δια ζώσης, παρουσιάστηκε το marketing plan του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Κορίνθου», ένα έργο που υλοποιούν ο Δήμος Κορινθίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο, στους στόχους του αλλά και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα έργο που θα καθορίσει την πόλη για τις επόμενες δεκαετίες δίνοντας της ένα εμπορικό κέντρο ενιαίο, σύγχρονο και λειτουργικό.

Η εταιρία LEVEL η οποία συνεργάζεται με τους δύο φορείς που θα υλοποιήσουν το έργο, ανέπτυξε  τα σχέδια προβολής του ανοιχτού εμπορικού κέντρου, ενώ ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε στα βήματα υλοποίησής του. «Έχουμε να δούμε σήμερα παραδείγματα από άλλους δήμους που έχουν εφαρμόσει το πρόγραμμα να δούμε πως αλλάξαν οι πόλεις που συμμετείχαν, να πάρουμε ουσιαστικά και να εφαρμόσουμε καλές πρακτικές. Σκοπός μας είναι να αλλάξει εντελώς το κέντρο της Κορίνθου» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ενώ όπως εξήγησε ο κ. Νανόπουλοςς, ανάλογα με αυτήν και με την υλοποίηση του έργου, από την πλευρά του Δήμου θα γίνει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, καθώς επίσης η αλλαγή στις προσόψεις των καταστημάτων, η τοποθέτηση πληροφοριακών συστημάτων και όλα όσα προβλέπονται από το marketing plan. Εκτίμησε δε, πως η υλοποίηση θα γίνει μέσα στους 12-18 μήνες που θα ακολουθήσουν.

Στο τέλος του έργου, συνέχισε ο Δήμαρχος, «θα μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο όπου οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με την φιλοσοφία του mall. Θα συνεργάζονται θα διαφημίζονται, θα προβάλλονται και θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να έρθουν εδώ να ψωνίσουν και ταυτόχρονα να περάσουν όμορφα στην πόλη μας. Να συνδυάσουν μια επίσκεψη με αγορές και αναψυχή».

Το έργο είναι επιδοτούμενο και έχει προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκ ευρώ. Θα υλοποιηθεί με τις καλύτερες προδιάγραφες και θα εμπλουτιστεί από το Δήμο στους γύρω δρόμους που δεν είχαν περιληφθεί στο πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό, εξήγησε ακόμα ο κ. Νανόπουλος, ο Δήμος, με ιδίους πόρους, θα συμπεριλάβει όλο το κέντρο της πόλης ώστε να έχουμε ενιαίο λειτουργικό και χρήσιμο κέντρο. «Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα επιλέξουμε τους καλύτερους συνεργάτες για την υλοποίηση του έργου  για ένα έχουμε στο τέλος  ένα εξαιρετικό και χρήσιμο έργο το οποίο θα σηματοδοτήσει την πόλη μας για τις επόμενες δεκαετίες» δεσμεύτηκε.

Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εμπόρους να συμμετέχουν σε όλο αυτό, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να ενστερνίζονται την ιδέα της αναβάθμισης των υπηρεσιών της πόλης της Κορίνθου, «που θα μας επιτρέψουν να προσελκύσουμε επισκέπτες και από άλλες περιοχές, ώστε η Κόρινθος να γίνει προορισμός εμπορίου».

Για μια σημαντική ημέρα για τους εμπόρους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης

Από την ιδέα στην πράξη

Για μια σημαντική ημέρα για τους εμπόρους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης, θυμίζοντας πως πριν από 10 χρόνια ανακοινώθηκε η ιδέα, το 2013 κατατέθηκε από τον κ. Νανόπουλο, ως πρόεδρο τότε του Επιμελητήριου Κορινθίας, η αίτηση για ένταξη σε αυτό το πρόγραμμα. Βέβαια τότε πέρασαν με πληθυσμιακά κριτήρια οι μεγάλες πόλεις μόνο, αλλά η ιδέα δεν εγκαταλείφθηκε για την Κόρινθο και μέσα από μεγάλη και έντονη προσπάθεια, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γεώργαρης, «ενταχθήκαμε για να είμαστε εδώ σήμερα να γράψουμε ιστορία για τον τόπο που γεννηθήκαμε, για το κέντρο που αγαπάμε και πονάμε και θέλουμε το καλύτερο». Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, «τα εμπόδια είναι μεγάλα για την επιχειρηματικότητα, όμως είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στην ιστορία της πόλης μας το ανοιχτό κέντρο εμπορίου, το διεκδικήσαμε και τα καταφέραμε. Αλλάζουμε το εμπορικό κέντρο της πόλης».

Την ένθερμη στήριξη του στην υλοποίηση του έργου εξέφρασε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Τάκης Λουζιώτης

Έργα στην δημοτική αγορά

Στην διάρκεια των τοποθετήσεων από εμπόρους και φορείς της πόλης, ο Δήμαρχος Β. Νανόπουλος έκανε ακόμα γνωστό ότι στο σχέδιο του open mall, περιλαμβάνεται και η παλιά δημοτική αγορά Κορίνθου, ένα ζήτημα το οποίο συνειδητά είχε τεθεί σε αναμονή. «Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι, η παλιά δημοτική αγορά, συνειδητά και σκόπιμα δεν την αξιοποιήσαμε ως σήμερα γιατί περιμέναμε την πρόταση της εταιρίας για το Open Mall» ανέφερε ο Δήμαρχος. «Θέλουμε, συνέχισε, να μας δώσει η εταιρία την άποψη της για την καλύτερη αξιοποίηση της αγοράς διότι εντάσσεται στο πεδίο ανάπλασης και ανάπτυξης και δεν μπορεί να είναι ασύμβατη η παρέμβαση που θα γίνει εκεί». Ο κ. Νανόπουλος δεσμεύτηκε λοιπόν για την αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς, ώστε και εκείνη να προσθέσει στο σύνολο αξία. Η μελέτη είναι σε διαδικασία ανάθεσης.

Στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κορίνθου μετέχουν πλέον των 70 επιχειρήσεων του κέντρου της πόλης. Οι έμποροι συμμετείχαν ενεργά, ενώ την ένθερμη στήριξη του στην υλοποίηση του έργου, παράλληλα με την αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς, διατύπωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Τάκης Λουζιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο