ΚορινθίαΠολιτική

Πρωτοβουλία του βουλευτή Κ. Κόλλια για το νέο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου

Μετά την συνάντηση που είχε με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη, ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κόλλιας, ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει επιτέλους η ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου.

Μετά από 23 χρόνια καθυστερήσεων, εγκρίθηκε επιτέλους από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η μελέτη για την ανέγερση του νέου Σχολείου. Ωστόσο, ο κ. Κόλλιας θέλει να συμβάλει από την πλευρά του και τον θεσμικό του ρόλο, ώστε να μην καθυστερήσει άλλο το έργο αυτό. Η κα Κασίμη τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε την συνδρομή του για την τελική έγκριση του φακέλου.

Ο βουλευτής είχε κατόπιν επικοινωνία με την Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου, αρμόδια για το θέμα, από την οποία αρχικά ζήτησε την επίσπευση και ολοκλήρωση όλων των σχετικών εκκρεμοτήτων. Για το θέμα αυτό ωστόσο, συνάντησε και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην οποία έθεσε το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης της συγκεκριμένης υπόθεσης. «Επιπλέον, της ζήτησα και την προσωπική της παρέμβαση για την επίσπευση όλων των αναγκαίων διαδικασιών. Η ίδια με διαβεβαίωσε ότι θα ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα και θα με ενημερώσει σχετικά» αναφέρει ο βουλευτής. 

Ο κ. Κόλλιας διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις, «ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό ένα τόσο σπουδαίο έργο για τον τόπο μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο