ΚορινθίαΠεριφέρεια

Με την στήριξη της Περιφέρειας στον διεθνή διαγωνισμό F1 in schools το Λύκειο Ξυλοκάστρου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την εξωστρέφεια των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως βεβαίως και τους μαθητές που μετέχουν σε κάθε είδους πνευματικούς διαγωνισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας ευχαριστήριες προς την Περιφέρεια επιστολές εκ μέρους τριών Λυκείων, δύο της Τρίπολης και ενός του Ξυλοκάστρου, για την οικονομική εκ μέρους της συνδρομή προκειμένου οι μαθητές τους να μετάσχουν σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς, έναν πανελλαδικό στην Αθήνα και έναν διεθνή στη Σιγκαπούρη.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, ομάδα του οποίου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό F1 in schools, στη Σιγκαπούρη, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με επιστολή των υπεύθυνων καθηγητριών του παραπάνω προγράμματος, εκφράζει ευχαριστίες για την κάλυψη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της δαπάνης μετάβασης και επιστροφής της ομάδας του σχολείου στον εν λόγω διαγωνισμό.

Το 2ο και το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης συμμετείχαν με εννεαμελή ομάδα μαθητών και μαθητριών του στην τελική φάση στον 4ο τελικό μαθητικό διαγωνισμό Οικονομικών «Ερμής», που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο, στην Αθήνα. «Η θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αίτημα χορηγίας της μετακίνησης στην Αθήνα συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας αυτής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο