Περιφέρεια

Βγάζει στην «σέντρα» την Περιφερειακή Αρχή η Δ. Λυμπεροπούλου

Μπορεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να μπήκε με ποσοστό 1,48%, λόγω του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, αλλά αυτό δίνει στην επικεφαλής των οικολόγων το δικαίωμα να καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή του Παν. Νίκα και να ζητά μάλιστα η καταγγελία της να λάβει και την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Λόγω του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής και πάλι, η παράταξη του Παν. Νίκα είναι και αυτή μια μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι που σημαίνει πως η πρόταση της κας Λυμπεροπούλου μπορεί να περάσει με την πλειοψηφία που έχουν στο Συμβούλιο αθροιστικά όλες οι παρατάξεις που βρίσκονται απέναντι του Περιφερειάρχη, προσάπτοντας «αναξιοπιστία και ανακολουθία λόγων και έργων του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Αρκαδίας». Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα Τετάρτη, 23 Ιουνίου και ώρα 4:00 μ.μ. στην συνεδρίαση του Συμβουλίου που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Εισηγήτρια φυσικά, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα τολμούσε να προτείνει σύμβουλος της αντιπολίτευσης απέναντι σε μια Περιφερειακή Αρχή που θα είχε την ισχύ της πλειοψηφίας, ενώ και να το «τολμούσε» θα το καταψήφιζε αυτή η πλειοψηφία. Αλλά ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής φαίνεται ξεκάθαρα πως αποδυναμώνει την ισχύ και μαζί το κύρος του κάθε Περιφερειάρχη, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους Δημάρχους που επίσης δεν έχουν την πλειοψηφία στο συλλογικό όργανο των Δήμων τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο