Κορινθία

Προετοιμασία στην Μητρόπολη Κορίνθου για τα «ΙΗ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024»

Ετοιμάζοντας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αποστόλου Παύλου, Πολιούχου της Κορίνθου και ιδρυτή της Ελλαδικής εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος κάλεσε σύσκεψη στην «Κροκίδειο» Αίθουσα της Μητρόπολής.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολής, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, εκπρόσωποι του Δήμου Κορινθίων, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, ιερείς και άλλοι φορείς της πόλης της Κορίνθου. Συζητήθηκαν οι τρόποι, με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν καλύτερα οι προγραμματισμένες λειτουργικές και εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, τα «ΙΗ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024». Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Μητροπολίτη να εύχεται «καλή πανήγυρη», επικαλούμενος τις πρεσβείες  του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί η 41η Ιερατική Σύναξη, στον ίδιο χώρο, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κορίνθου. Εκεί, ο κ. Διονύσιος μίλησε για το Β’ Θεολογικό Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος ως ιδρυτής, ποιμένας και διδάσκαλος της Εκκλησίας της Κορίνθου» που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Μητρόπολης με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την προσεχή Δευτέρα, 17 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ο Απόστολος Παύλος», στην Αρχαία Κόρινθο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο