ΔήμοιΠεριφέρεια

Προθεσμία δίνει η Περιφέρεια στους Δήμους να πληρώσουν την οφειλή τους για την διαχείριση των απορριμμάτων

Πενθήμερη προθεσμία προκειμένου να τακτοποιήσουν την οφειλή τους για την διαχείριση των απορριμμάτων τους από την μονάδα της Παλαιόχουνης, δίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική επιστολή της προς τον ΦΟΔΣΑ και τους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης.

Η προθεσμία αφορά μεταξύ άλλων τους Δήμους της Κορινθίας, καθώς επίσης και δήμους που προσωρινά εξυπηρετούνται από την πιο πάνω μονάδα. Η επιστολή κοινοποιείται και προς τον Ορέστη Καβαλάκη, γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως έχει επισημάνει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, υπάρχει σοβαρή εκκρεμότητα, καθώς ελάχιστοι δήμοι έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση καταβολής του συμφωνημένου τιμήματος για την επεξεργασία των ποσοτήτων απορριμμάτων από την μονάδα της Παλαιόχουνης.

Ο κ. Νίκας επισημαίνει πως σε συσκέψεις που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και την συμμετοχή των Δήμων, έχει επανειλημμένως επισημανθεί τόσο από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και από συμβούλους του Έργου, η ανάγκη της έγκαιρης διενέργειας όλων των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών εκ μέρους του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ, αλλά και των Δήμων που εξυπηρετούνται, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εντός των συμβατικών προθεσμιών. Ωστόσο, ο κ. Νίκας παρατηρεί πως πολλοί Δήμοι, δεν έχει μέχρι και σήμερα καταβάλει στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ το ποσό που τους αναλογεί και προειδοποιεί πως η υπερημερία στην εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής από την πλευρά των Δήμων, συνεπάγεται επιβάρυνση του οφειλόμενου ποσού με τόκους υπερημερίας, κάτι που σημαίνει η πρόσθετη αυτή επιβάρυνση θα επιβαρύνει κατά συνέπεια τους δημότες.

Καταλήγοντας η επιστολή του Παν. Νίκα προς τους Δημάρχους, αναφέρει πως θα πρέπει να είναι συνεπείς στις καταβολές του και ως συμβατική τους υποχρέωση και πως σε διαφορετική περίπτωση θα ασκηθεί από την Περιφέρεια κάθε νόμιμο μέσον για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέχρι και την απαγόρευση εισόδου στις μονάδες μεταβατικής διαχείρισης του Έργου, στα οχήματα μεταφοράς απορριμμάτων των Δήμων που δεν έχουν κακοποιήσει τις οφειλές τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο