ΚορινθίαΠεριφέρεια

Παραμένει σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο κρατάει ο χιονιάς

Ενώ νιφάδες χιονιού ξεκίνησαν να πέφτουν το πρωί της σημερινής ημέρας και στο κέντρο της Κορίνθου, χωρίς να δείχνει ικανό να …το στρώσει, σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έτσι γίνονται παρεμβαίνοντας όπου προκύπτουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και κυρίως σε ορεινές. Οχήματα και μηχανήματα των πιο πάνω Περιφερειακών Ενοτήτων διενεργούν καθαρισμούς οδοστρωμάτων από το χιόνι και προβαίνουν σε ρίψεις αλατιού σε όσα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου κρίνεται απαραίτητο να παρέμβουν, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς των κατά τόπους δήμων.

Η κατάσταση που διαμορφώνει η κακοκαιρία στην Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και η πορεία των έργων που υλοποιεί στον νομό η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξετάστηκε σε τηλεδιάσκεψη την οποία κάλεσε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας. Όπως αναφέρθηκε, οχήματα και μηχανήματα της Περιφέρειας, καθώς και μισθωμένα από ιδιώτες, παραμένουν σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου προκύπτει ανάγκη, ιδιαίτερα στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας.

Επιπλέον στη σύσκεψη συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων στο δάσος Πευκιά, στην περίφραξη της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου και στα οδικά έργα, στις περιοχές Φενεού και Τρικάλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο