Δήμοι

Προς δημοπράτηση το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου

Μετά την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ξεκινούν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου.

Έργο ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το ποσό χρηματοδότησης να ανέρχεται στα 12.000.000 €. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Κορινθίας, Νίκος Ταγαράς, τόνισε ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου, που με την υλοποίησή του θα βελτιώσει καθοριστικά τόσο το περιβάλλον όσο και την όψη των δύο πόλεων. Το έργο, σημείωσε ο κ. Ταγαράς, ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, μίλησε για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίαςμ στην Κόρινθο και η ενοποίησή του με το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου. «Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης σε επίπεδο Δήμων πανελλαδικά και βασική συνιστώσα της προσπάθειάς μας για αναβάθμιση και ενοποίηση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου από τα Βουναλάκια έως την Ποσειδωνία» υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος. Σημείωσε πως πλέον προχωρούν οι ενέργειες δημοπράτησης του εμβληματικού αυτού έργου που αλλάζει την εικόνα της Κορίνθου προς το καλύτερο. Αλλά και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, έκανε λόγο για ένα σπουδαίο για το Λουτράκι έργο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο