ΚορινθίαΠεριφέρεια

Παραδόθηκε το αναβαθμισμένο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εγκαινίασε το αναβαθμισμένο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών, στην ορεινή Κορινθία και στην περιοχή της Στυμφαλίας, παρουσία, μεταξύ άλλων, του ο υφυπουργού Ερευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα και του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου.

Στην παραπάνω υποδομή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποίησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης, με προϋπολογισμό 339.000 ευρώ, «απολύτως απαραίτητο σε μια περιοχή με υψηλή επισκεψιμότητα, έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων» όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης. Ο Παν. Νίκας σημείωσε πως ο τομέας της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, «αποτελούσε ανέκαθεν και αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για την περιφερειακή Αρχή, η οποία έχει παρέμβει με έργα σε τουλάχιστον 10 Κέντρα Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κορινθία, ο περιφερειάρχης επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με την διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου, τόσο σε θέματα ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και αναβάθμισης των υποδομών του εν λόγω ιδρύματος, με διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους περί το 1 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δρομολογούνται οι παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Ο περιφερειάρχης θύμισε και την δωρεά της επίπλωσης στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο από τον πρώην δήμαρχο Στυμφαλίας Κώστα Λέγγα.

Η υγεία για την Περιφέρεια

Από το ορεινό χωριό των Καλλιάνων, ο Παν. Νίκας αναφέρθηκε στην σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας τις συνολικού ύψους περί τα 40.000.000 ευρώ πιστώσεις που διέθεσε η Περιφέρεια στην διάρκεια της πανδημίας της covid-19 για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών υγείας, τόσο σε εξοπλισμό και μέσα, όσο και καλύπτοντας μισθοδοσία έκτακτου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις εν λόγω υποδομές.

Επιπλέον, σημείωσε και τα έργα στον τομέα της υγείας τα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδότησε μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, διαθέτοντας συνολική πίστωση 14,3 εκ ευρώ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο μητροπολίτης Κορίνθου, κ. Διονύσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Τάσος Γκιολής και Αθλητισμού και Ενέργειας, Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, καθώς επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο