Δήμοι

Πάνω από 25 εκατ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις για έργα εγγείων βελτιώσεων στον δήμο Σικυωνίων

Επτά νέες χρηματοδοτήσεις για σημαντικά αρδευτικά έργα εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,3 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν και τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Σικυωνίων και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι εγγειοβελτιωτικά έργα:

  • Αρδευτικό Έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας 2.200.000€
  • Αρδευτικά Έργα Καλλιάνων 1.871.075,89€
  • Αρδευτικά έργα Ψαρίου και Κυλλήνης 2.200.000€
  • Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Ασπροκάμπου 1.600.000€
  • Αρδευτικά Έργα Αρχαίας Σικυώνας 2.200.000€
  • Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Μοσιάς 2.158.178,31€
  • Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού δικτύου Στυμφαλίας 1.081.480€

O δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος ευχαρίστησε, τις «άρτιες», όπως τις χαρακτήρισε, τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων. Τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο, Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – «σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα, ενταγμένα και χρηματοδοτημένα έργα τα οποία είναι άκρως αναγκαία για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο