Περιφέρεια

Σε δημόσια διαβούλευση φέρνει ο Νίκας το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέτει σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου, το σχέδιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021 – 2025, προϋπολογισμού 126.000.000 ευρώ.

Όπως σημειώνει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφορά στον σχεδιασμό, στη διαχείριση και στον έλεγχο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους ως μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ, πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). Σε αυτό εισάγονται νέα εργαλεία, όπως η μεσοπρόθεσμη στοχοθεσία και οι ιεραρχημένες αναπτυξιακές προτεραιότητες. Επιπλέον, προσδιορίζονται ειδικοί στόχοι και παρεμβάσεις, συνολικός και ανά άξονα προϋπολογισμός, καθώς και τα αποτελέσματα που επιδιώκονται με την εφαρμογή του.

Στο σχέδιο που τίθεται σε διαβούλευση, αναλύονται σημαντικές παράμετροι, όπως η οικονομική και κοινωνική κατάσταση, οι επιπτώσεις της πανδημίας και άλλες.

Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προϋπολογισμό 126.000.000 ευρώ καθαρών πιστώσεων με δικαίωμα υπερδέσμευσης. Στο σχέδιο που τίθεται σε διαβούλευση, αναλύονται σημαντικές παράμετροι, όπως η οικονομική και κοινωνική κατάσταση, οι επιπτώσεις της πανδημίας και άλλες. Αποτυπώνονται επίσης οι αναπτυξιακοί στόχοι για την Πελοπόννησο, που προγραμματίζεται ή διεκδικείται να υλοποιηθούν μέσα από το ΠΠΑ ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας και της πολιτείας -όπως το ΕΣΠΑ, το ΠΑΑ, το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επισημαίνεται ότι στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος (δημόσιοι φορείς, δήμοι, οργανισμοί εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, μονάδες υγείας και εκπαίδευσης, φυσικά πρόσωπα / αυτοαπασχολούμενοι / ερευνητές κ.α.), καταθέτοντας τις προτάσεις του για το περιεχόμενο του ΠΠΑ 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 16η Ιουλίου 2021.

H υποβολή σχολίων και προτάσεων επί του κειμένου μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην διαβούλευση στις πιο κάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

To σχέδιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το νέο ΠΕΠ 2021 – 2027

Την Δευτέρα, 12 Ιουλίου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με μοναδικό θέμα το νέο ΠΕΠ 2021 – 2027. Η συνεδρίαση, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας, θα δώσει την δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις του σώματος να διατυπώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ, έχοντας προηγουμένως πάρει στα χέρια τους τον τόμο με το περιεχόμενο της δημόσιας διαβούλευσης που με δική της πρωτοβουλία η περιφερειακή Αρχή είχε με φορείς της Περιφέρειας σχετικά με το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο