KR Tempo

Ο Μελαχρινός Βελέντζας φέρνει την ιστορία του πιανίστα 1900 στο Ξυλόκαστρο

Aυτό το καλοκαίρι, το Lemon, η ιστορία του πιανίστα 1900, ταξιδεύει μ’ ένα βανάκι από τα Σφακιά ως τη Θεσσαλονίκη κι απ’ το ναυάγιο στο Γύθειο μέχρι τις μαγευτικές Οινούσσες.

Η ιστορία, που παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα ανά την Ελλάδα από το 2018, φαντάζει συγκλονιστικά επίκαιρη δεδομένης της ιστορικής συγκυρίας της πανδημίας. Ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού που έζησε όλη τη ζωή του μέσα σ’ ένα καράβι -έγκλειστος από επιλογή- συναντά όλους εμάς που αφήνουμε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό μας πίσω.

Σε αυτή την πρωτότυπη καλοκαιρινή περιοδεία, η παράσταση θα βρεθεί και στο Ξυλόκαστρο, το προσεχές Σάββατο, 7 Αυγούστου και ώρα 9:00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης». Μουσική, κίνηση, χορός, τραγούδι, ενέργεια που ξεχειλίζει πάνω στη σκηνή, χιούμορ που διαδέχεται τη συγκίνηση σε μία χειροποίητη θεατρική πρόταση που φέρνει στην επιφάνεια τις πραγματικές μας ανάγκες.

O δημιουργός του Lemon, Μελαχρινός Βελέντζας, τον οποίο συναντήσαμε πριν από δύο χρόνια στην Κόρινθο, όταν ήρθε για πρώτη φορά με το έργο του, εξηγεί πως με 1.000 και πλέον παραστάσεις από το 2018 και αμέτρητες επιλογές, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το ταξίδι της ιστορίας του πιανίστα 1900. «Μιας ιστορίας για την αξία της μίας και μοναδικής επιλογής ενός ανθρώπου να μην πατήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά, να μη βγει ποτέ από το δικό του σπίτι» όπως αναφέρει. Ο ίδιος εξηγεί πως με αφοσίωση και υπομονή, «κόντρα στις δυσκολίες ήθελα να δώσω σ’ αυτή την καλλιτεχνική πρόταση ό,τι γύρω μου έβλεπα να μη δίνεται εκείνη την εποχή: χρόνο. Τον Μάρτιο του 2020, ο χρόνος σταμάτησε απότομα».

«Με τη βαθιά πίστη πως θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές, θα συναντηθούμε ξανά από κοντά για να μοιραστούμε τη θεατρική εμπειρία μιας ιστορίας τόσο διαφορετικής για τον καθένα και ταυτόχρονα τόσο κοινής για όλους» υπόσχεται ο καλλιτέχνης, που θα τον δούμε στον ρόλο του πιανίστα 1900, μαζί με τον Γιώργο Δρίβα, στον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ.

Εισιτήρια από 12 € και αγορά στο viva.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο