Περιφέρεια

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 4 Ιουλίου η σταδιακή λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι, με τον προγραμματισμό να προβλέπει ότι μέχρι τις 8 Αυγούστου όλοι οι Δήμοι της Κορινθίας θα προωθούν από το σημείο αυτό τα απορρίμματά τους προς Παλαιόχουνη.

Παρών στην έναρξη λειτουργίας του σταθμού ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η εν λόγω υποδομή που δίνεται προς χρήση συνιστά ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς τη ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, καθώς εξυπηρετείται πλέον όλη η κεντρική και η βόρεια περιοχή της. Στον ΣΜΑ του Σπαθοβουνίου μεταβαίνουν τα απορριμματοφόρα των δήμων της Κορινθίας και στη συνέχεια, τα σκουπίδια προωθούνται με press Container  της εταιρείας “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου” στη μονάδα διαχείρισης, στην Παλαιόχουνη.

«Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σκουπίδια στο οδικό δίκτυο, σε παραλίες και αλλού» ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης, καλώντας τους Δήμους να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα που αφορά στον καθαρισμό του οδικού δικτύου. Παρόντες, στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΣΜΑ Σπαθοβουνίου ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγύης Τάσος Γκιολής, καθώς και ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο