ΕπιχειρείνΚορινθία

Με πολλές εκδηλώσεις ξεκινά αύριο Παρασκευή στο Λουτράκι το Γαστρονομικού Φεστιβάλ

Με την παρουσίαση και  περιγραφή του γαστρονομικού φεστιβάλ «Taste of Loutraki, The Corinthian Food Festival», αύριο Παρασκευή στο συνεδριακό χώρο του Καζίνο Λουτρακίου και τους χαιρετισμούς των διοργανωτών προς τους διακεκριμένους προσκεκλημένους και τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους, bloggers και influencers ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις που στόχο έχουν να φέρουν σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία.

Το τριήμερο, 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, στο Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, σας προσκαλούν να γνωρίσετε, να  γευτείτε και να απολαύσετε  τα προϊόντα της Κορινθιακής γης. Το απόγευμα του Σαββάτου, 1 Ιουνίου, (ώρα 7:00 μ.μ.) στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (L.T.O), διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και το Επιμελητήριο Κορινθίας εκδήλωση γαστρονομίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κρήνης, στην παραλία Λουτρακίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Θάνος Βάγιος.

Εκεί λοιπόν, στην κεντρική πλατεία του Λουτρακίου, πρωταγωνιστές μαζί με τα εκλεκτά Κορινθιακά προϊόντα, θα είναι παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων, ενώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από chef εγνωσμένης αξίας, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες υπό τους ήχους live συγκροτήματος.

  • Live Cooking – Γευσιγνωσία από τον διακεκριμένο Head chef Κωνσταντίνο Βασάλο
  • Live Cooking από chef επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς
  • Παρουσίαση Cocktails από bartender – επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς
  • Live Cooking από την ομάδα του Experience Perachora
  • Γευσιγνωσία από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Κορίνθου
  • Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών προϊόντων
  • Ζωντανή Μουσική από τους μουσικούς Ηλία Δόσκορη, Βασίλη Καρδάρα και Πάρη Γκέρκη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στην γαστρονομία, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, θα βιώσουν και θα καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες. Για τον λόγο αυτό, διοργανώνεται το πρωί του Σαββάτου, ξενάγησή τους και workshop ελαιογνωσίας στο «OLEOSOPHIA Olive Garden & Olive Oil Tastings», στο χωριό Καλέντζι. Εκεί, περίπου στις 10:15 π.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα συναντήσουν την Μαριάννα Δεβετζόγλου, βραβευμένη παραγωγό, γευσιγνώστρια ελαιόλαδου και ιδρύτρια της OLEOSOPHIA, η οποία θα εξηγήσει πως με επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο, αλλά και με μεράκι και αγάπη, συνδυάζει το προϊόν με την εμπειρία στρέφοντας επαγγελματίες και καταναλωτές σε μία καλύτερη κατανόηση της αξίας του ελαιόλαδου, της συνεισφοράς του στο ευ ζην μας και το ρόλο του στην γαστρονομική και όχι μόνο κουλτούρα.

Στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, το Workshop Οινογευσίας & Wine Pairing, θα πραγματοποιηθεί στο Οινοποιείο SEMELI ESTATE, στο χωριό Κούτσι. Στο ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο οινοποιείο, θα υπάρξει ξενάγηση σε κάθε γωνιά του χώρου, από τον αμπελώνα όπου ξεκινάει κάθε χρόνο το ταξίδι του κρασιού, στους χώρους οινοποίησης και εμφιάλωσης μέχρι το κελάρι όπου το κρασί ωριμάζει με φροντίδα και αγάπη. Θα ακολουθήσει μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας, στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας, όπου οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια ποικιλία από μοναδικές ετικέτες κρασιού, τόσο νέων όσο και παλαιότερων εσοδειών. Εκεί θα μυηθούν και θα ανακαλύψουν τον κόσμο των αρωμάτων και γεύσεων των κρασιών, σε μία εμπειρία γεύσεων που θα μείνει αξέχαστη.

Κυριακή στον Ποσειδώνα

Όπως και πέρσι, την Κυριακή, 2 Ιουνίου, οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα βρεθούν στο Wyndham Poseidon Loutraki Hotel όπου στις 11:30 το πρωί θα ξεκινήσει η γευσιγνωσία Κορινθιακού Brunch από τον σεφ του Resort, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση και γευσιγνωσία Κορινθιακού μελιού και Κορινθιακής σταφίδας. Κατόπιν, γύρω στις 3:00 μ.μ., αναμένεται ο διάπλους του Ισθμού.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν ενεργά στη δράση του Taste of Loutraki: ΑΜΙ, ANASSA, CLUB HOTEL CASINO, CORALLE, DOLCI PASSIONI, HORIZON, MOMENTS, PERLA KITCHEN BAR, PIZZA BAKOS, PLAZA HOTEL, SEA & SAND, SEGAS HOTEL, SWEET VALIA, THEOXENIA HOTEL, VOUCLAIT, WOODY’S, ΒΑΡΚΑΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ, ΒΕΡΥΚΟΚΟ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ, ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ OLIVE, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΙ, ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ, ΥΠΑΝΕΜΑ, ΦΡΑΓΚΙΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο