Περιφέρεια

Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για επενδύσεις και έργα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Με συνολικά 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου και ώρα 4:00 μ.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Όσον αφορά τα θέμα της Κορινθίας, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η ΜΠΕ που αφορά το έργο οδοποιίας και ανανέωση περιβαλλοντικών όρων για τον περιφερειακό δρόμο Λουτρακίου, του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Οικονόμου. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα τις παρακάτω επενδύσεις:

  • Αδειοδότηση υποδομών εντός χερσαίας έκτασης, ζώνης αιγιαλού και θαλάσσιας έκτασης, που εξυπηρετούν την πλωτή μονάδα εκτροφής θαλάσσιων και μεσογειακών ιχθύων στη θέση Όρμος Λιμί, στην Σολυγεία, της εταιρείας MARE MAGNUM Α.Ε. Το θέμα θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης.
  • Τροποποίηση και ανανέωση της ΑΕΠΟ που αφορά την υφιστάμενη μονάδα επεξεργασίας ξύλου και εμποτισμού ξυλείας με χημικά μέσα συντήρησης, της εταιρείας ΔΡΙΤΣΑΣ – ΚΑΓΚΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε., που βρίσκεται στην περιοχή του Ισθμού. Εισηγητής ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Οικονόμου.
  • Πτηνοτροφική μονάδα ωοτόκων ορνίθων και εκκολαπτηρίου της Eurofarma Α.Ε. που βρίσκεται στην περιοχή των Εξαμιλίων και με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή.
  • Εκσυγχρονισμός της μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων σε θαλάσσια έκταση 25 στρεμμάτων, στη θέση Βόρεια του Ακρωτηρίου Κολί του Σαρωνικού. Αφορά την εταιρεία «Ιχθυοτροφεία Οστριάλι Α.Ε.», και το θέμα θα εισηγηθεί η Αθηνά Κόρκα, Εντεταλμένη Σύμβουλος.
  • Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων δυναμικότητας 150 tn/έτος, σε θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων, στη θέση μεταξύ των όρμων Κακούρι και Μελετηνού, του Σαρωνικού ιδιοκτησία της «Ιχθυοτροφεία Σοφικού ΜΕΠΕ». Το θέμα θα εισηγηθεί επίσης ο κ. Βυτινιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο