ΚορινθίαΠολιτική

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις κατεστραμμένες από τον καύσωνα καλλιέργειες της Στιμάγκας

Επίσκεψη στην Στιμάγκα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για αυτοψία στις περιοχές, που μετά τον παγετό της άνοιξης επλήγησαν και από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας Γ. Ψυχογιό, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Χαρ. Κασίμη, τον συντονιστή του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Φάνη Κουρεμπέ, την πρώην βουλευτή Μαρία Θελερίτη και άλλα στελέχη του κόμματος από την περιοχή, επισκέφθηκε μια σειρά αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που καλλιεργούν σουλτανίνα, για να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών στην παραγωγή. Όπως παρατήρσε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τον καύσωνα του Ιουνίου, καθώς και την πρόσφατη σχεδόν ολική καταστροφή από τις ακραίες θερμοκρασίες, οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση. Από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν σοβαρά ερωτήματα «γιατί δεν τηρείται η αρχή της αναλογικότητας στις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις από την κυβέρνηση σε όλη την Ελλάδα χωρίζοντας έτσι τους αγρότες σε αγρότες α’ και β’ κατηγορίας».

Για όλα αυτά, θυμίζουν πως έχουν γίνει επανειλημμένες παρεμβάσεις με ερωτήσεις στη Βουλή, από τον βουλευτή Γ. Ψυχογιό και τον αρμόδιο τομεάρχη και πρ. Υπουργό, Στ. Αραχωβίτη, ενώ και από τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στο θέμα έχει δοθεί δημοσιότητα με Δελτία Τύπου και αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.

Ευθύνη της κυβέρνησης

Στη συνέχεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησε με τους αγρότες για την πρόοδο των εκτιμήσεων των ζημιών και την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης επισημαίνοντας. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την πολιτική ευθύνη και ζητούν να λάβει άμεσα μέτρα με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία πολιτικής που προσφέρονται για τον σκοπό αυτό. «Οι βουλευτές του νομού και οι παραγωγοί οι ίδιοι πρέπει να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις για να μην καταρρεύσει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής» τονίζει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

Κατά την διάρκεια της παραπάνω επίσκεψης,  συζητήθηκε η πρόοδος στο έργο του φράγματος του Ασωπού, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα άρδευσης της περιοχής.  Επισημάνθηκε από τα μέλη του κλιμακού, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ξεκόλλησε» το έργο από την στασιμότητα, εξασφάλισε την συνέχεια της ευρωπαϊκής χρηματοδότησής του και αύξησε με επιπλέον πόρους τον προϋπολογισμό του έργου, εξασφαλίζοντας επίσης τους αναγκαίους πόρους για την εκπόνηση της μελέτης για  το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος.

Τέλος, στην συνάντηση εκφράστηκε, από όλους τους παρευρισκόμενους, η άποψη ότι η κλιματική κρίση υπαγορεύει και την ανάγκη αναμόρφωσης του παραγωγικού μοντέλου του αγροτικού τομέα και την υιοθέτηση μιας σειράς πολιτικών για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, που θα υποστηρίζουν την πράσινη μετάβαση του αγροδιατροφικού μας τομέα στη νέα εποχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο