Κορινθία

Κέντρο Στήριξης Παιδιών, Νέων και Οικογενειών στην Κόρινθο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινιάζει την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., το νέο Κέντρο Στήριξης Παιδιών, Νέων και Οικογενειών που λειτουργεί ήδη στην Κόρινθο.

Στο νέο αυτό χώρο, στην οδό Πατρών 70, ο Οργανισμός θα μεταστεγάσει το Κέντρο Στήριξης, το οποίο λειτουργεί στην πόλη της Κορίνθου από το 2014 και μέσα από το οποίο έχουν υποστηριχθεί και καλυφθεί ολιστικά οι ανάγκες εκατοντάδων παιδιών, νέων και των οικογενειών τους. εκεί πλέον, η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του «Χαμόγελου» θα συνεχίσει ακόμα πιο διευρυμένα να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη που έχουν ανάγκη οι δημότες της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, στο νέο αυτό χώρο θα στεγαστεί και το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί συνολικά 14 Κέντρα Στήριξης, στην Κόρινθο, στην Αττική και σε πολλές πόλεις της χώρας. Παράλληλα διαθέτει ένα Κέντρο Διαχείρισης και Διανομής Προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη Αττικής, (Εγκαταστάσεις Ο.Κ.Α.Α.), καθώς και ένα Κέντρο Διανομής Προϊόντων στην Νέα Μάκρη. Το εξειδικευμένο προσωπικό, που στελεχώνει τα Κέντρα Στήριξης παρέχει στις οικογένειες:

  • Υλική ενίσχυση (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, σχολικά, Χριστουγεννιάτικα πακέτα, Πασχαλινά πακέτα, είδη ένδυσης, είδη υπόδησης, οικοσκευές, βρεφικά είδη, έπιπλα, κ.λ.π.).
  • Είδη σημαντικά για κάθε παιδί (βιβλία, παιχνίδια κλπ).
  • Ψυχολογική στήριξη.
  • Ιατρική στήριξη (φαρμακευτική κάλυψη, ιατρικές εξετάσεις, επεμβάσεις κ.λ.π.)
  • Κάλυψη άλλων αναγκών για τα παιδιά (θεραπείες, φροντιστήρια κ.λ.π.)

Επίσης, οτιδήποτε άλλο χρειάζεται η οικογένεια σε κρίση για να σταθεί στα πόδια της με αξιοπρέπεια. Οι οικογένειες επισκέπτονται το πλησιέστερο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην περιοχή που ζουν και η διάθεση των ειδών γίνεται κατόπιν ραντεβού ώστε να διαφυλαχθεί απόλυτα η αξιοπρέπειά της.

Επίσης, τα Κέντρα Στήριξης στο σύνολό τους διαθέτουν χώρους για να απασχολούνται τα παιδιά σε περίπτωση που συνοδεύουν τους γονείς τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο