Δήμοι

Η Κόρινθος για τρεις ημέρες γίνεται κέντρο αναφοράς της Αυτοδιοίκησης φιλοξενώντας το συνέδριο των γενικών γραμματέων

«Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ»

Η Κόρινθος γίνεται από σήμερα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς ξεκινά σε λίγο, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» το επιστημονικό συνέδριο «Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ».

Διοργανωτής είναι η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και κατά τις τρεις ημέρες αυτού του συνεδρίου, (το τριήμερο 2-4 Ιουλίου 2021), 120 ομιλητές και 400 συμμετέχοντες θα καταθέσουν και θα ανταλλάξουν γνώση και τεχνογνωσία. Αποτελεί ταυτόχρονα την 2η ετήσια συνάντηση προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών των 332 Δήμων της χώρας και με την έναρξη των εργασιών του, θα τεθεί σε λειτουργία το «Ψηφιακό Δίκτυο Τεχνογνωσίας των ΠΟΥ».

Το 3ήμερο Συνέδριο, φιλοξενείται την πρώτη ημέρα, σήμερα Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, αύριο Σάββατο, δεύτερη συνεδρία, στο 4ο Λύκειο Κορίνθου και την Κυριακή, η τρίτη ημέρα κορυφώνει τις εργασίες στο Δημαρχείο Κορίνθου (αίθουσα εκδηλώσεων). Όπως τονίζει και ο Δήμαρχος Κορινθίων, το συνέδριο «είναι ορόσημο σε επίπεδο γνώσης, εκπαίδευσης και καλών πρακτικών και το υποδέχομαι με μεγάλη χαρά. Έρχεται δε σε μια ιδιαίτερη περίοδο σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν, αξιοποιούνται και σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αποτελεί για την πόλη και το δήμο μας ουσιαστική οικονομική, πολιτική και διοικητική παρέμβαση».

Θα συμμετέχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ. Κατά την διάρκεια των τριών ημερών του Συνεδρίου στην Κόρινθο, αναμένεται να κατατεθούν εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τους χαιρετισμούς των φορέων της διοργάνωσης και των επισήμων, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες σήμερα Παρασκευή, 2 Ιουλίου και ώρα 9:00 το πρωί, ενώ η πρώτη συνεδρία ξεκινά στις 11:30 το πρωί με θέμα της χρηματοδότησης από πιστωτικά ιδρύματα με αναπτυξιακή προοπτική για τους ΟΤΑ και θα ακολουθήσει λίγο μετά τη 1:00 μ.μ. η δεύτερη συνεδρία με θέμα το νέο δημοσιονομικό έλεγχο κα τη δομή με δείκτες αποτελεσματικής διοίκησης σε ΟΤΑ. Παράλληλα και πριν οι σύνεδροι επιστρέψουν στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου για την τρίτη θεματική συνεδρία, στις 4:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο διάπλους του Ισθμού, με επίσκεψη στις βυθιζόμενες γέφυρες που λειτουργούν στις δύο πλευρές του καναλιού, σε Ίσθμια και Ποσειδωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο