Δήμοι

Ημερίδα. Ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη νέα προγραμματική περίοδο

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία  με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα που απευθύνεται στους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θέμα της ενημερωτικής αυτής ημερίδας: «τα χρηματοδοτικά Προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ». Στόχος είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και προετοιμασία των Ο.Τ.Α., για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου στην πόλη της Βυτίνας («Πανταζοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας) και μπορούν να την παρακολουθήσουν αιρετά στελέχη της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι ΔΕΥΑ, κ.λπ.).

Το πρόγραμμα

Στην πρώτη ενότητα, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος από τον Δημήτρη Βαραβέλια, πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, ο οποίος θα αναφερθεί και στους στόχους της ημερίδας, ενώ θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί, μεταξύ άλλων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα και του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δημ. Καμπόσου, Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, καθώς επίσης και του Δημάρχου Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου, προέδρου της ΚΕΔΕ.

Στην δεύτερη ενότητα που θα ακολουθήσει στις 10:30 το πρωί, για το ΕΣΠΑ 2021-2027, θα μιλήσουν οι Γιάννης Φίρμπας, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ και Δημήτρης Φακίτσας, Προϊστάμενος Ε.Υ.Θ.Υ.

Για τις προτεραιότητες του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής (Πρόγραμμα Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή), ως ομιλητές έχουν κληθεί ο Γιώργος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής και ο Νίκος Μαμαλούγκας, Προϊστάμενος Τομέα Περιβάλλοντος ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο