ΑπόψειςΕπιχειρείν

«Ημέρα Καριέρας» στην Κορινθία από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

του Σπύρου Πρωτοψάλτη

Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

Τα τελευταία 3,5 χρόνια, στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόληση, ενισχύσαμε τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και την εξωστρέφεια, υιοθετήσαμε βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, που εφαρμόζονται από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης, δίνοντας προτεραιότητα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στον διαμεσολαβητικό ρόλο της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας, ώστε να φέρουμε κοντά τους πολίτες που αναζητούν δουλειές με ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις επιχειρήσεις που χρειάζονται κατάλληλο προσωπικό για τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης «Ημέρα Καριέρας» στην Κορινθία αναδεικνύει ένα ακόμη πεδίο στο οποίο δώσαμε έμφαση, δηλαδή την ανταπόκρισή μας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, τις οποίες αποφασίσαμε να τις καταγράφουμε συστηματικά, με την ουσιαστική συνεργασία της Διοίκησης και του εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού της ΔΥΠΑ στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) σε όλη την Ελλάδα.

Η «Ημέρα Καριέρας» στην Κορινθία αποτελεί την 19η αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνουμε και οι αναζητούντες εργασία που θα προσέλθουν το Σάββατο 17 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 18:00 στο ξενοδοχείο Club Hotel Casino Loutraki (Ποσειδώνος 48, 20300 Λουτράκι), θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας με στελέχη 30 επιχειρήσεων, οι οποίες αναζητούν ιδανικούς υποψήφιους για περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας.

Επιχειρήσεις και ειδικότητες

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε μεγάλο εύρος κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, γάλακτος, αλεύρων, ελαίων, μεταλλικού νερού και αναψυκτικών, διύλισης πετρελαίου,  σωληνουργίας, παραγωγής καλωδίων και μεταλλικών κατασκευών, ξυλείας, παραγωγής προϊόντων χάρτου, ζωοτροφών και ιχθυοτροφών, εταιρείες ασφαλειών, πληροφορικής, χονδρικού και λιανικού εμπορίου, τουρισμού, εργασιών ανακύκλωσης και εν γένει παροχής υπηρεσιών.

Οι ειδικότητες που αναζητούν αφορούν διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης, όπως: ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι, υπεύθυνοι logistics, υπεύθυνοι ποιοτικού ελέγχου, πωλητές, εργάτες και χειριστές παραγωγής και μηχανημάτων, επιστημονικό προσωπικό σχετικό με την τεχνολογία τροφίμων, υπάλληλοι εξυπηρέτησης πελατών και γραμματειακής υποστήριξης, ηλεκτροσυγκολλητές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, καθώς και ειδικότητες από όλο το φάσμα του τουρισμού.

Ενημέρωση από στελέχη της ΔΥΠΑ

Όσοι προσέλθουν στην εκδήλωση, θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εξειδικευμένα στελέχη της ΔΥΠΑ και με εργασιακούς συμβούλους της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), ώστε να ενημερωθούν για δράσεις και προγράμματα που υλοποιούμε αυτή την περίοδο, όπως τα 13 προγράμματα επιδότησης της εργασίας, δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων και άλλες, που ενδέχεται να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και τις επαγγελματικές τους επιδιώξεις.

Στο διάστημα των τελευταίων 3,5 εργαστήκαμε μεθοδικά για να ανοίξουμε έναν ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Στόχος μας ήταν και παραμένει η ενίσχυση της συνεργασίας της ΜΕΜΜΕ με επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ώστε να παρέχουμε περισσότερες ευκαιρίες στους άνεργους συμπολίτες μας που αναζητούν ποιοτικές και σταθερές δουλειές.

Διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργασία

Η έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που έχουν στο επίκεντρο την εργασία και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτήν για όλους, αποτελεί κεντρική προτεραιότητά μας. Τα αποτελέσματα αυτού του προσανατολισμού αποτυπώθηκαν στη μεγάλη αύξηση των προσλήψεων μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης, που σημείωσαν ρεκόρ, καθώς περισσότεροι από 130.000 πολίτες βρήκαν δουλειά τα τελευταία 3,5 χρόνια μέσω των προγραμμάτων «νέας γενιάς» της ΔΥΠΑ, ενώ αντίστοιχα σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα στοιχεία των προσλήψεων στις οποίες προχωρούν επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, μέσω των εκδηλώσεων «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ.

Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και προσήλωση, με καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις, να παρέχουμε στους αναζητούντες εργασία νέα εργαλεία για να διευκολύνουμε την ένταξη και επανένταξή τους σε σταθερές και ποιοτικές δουλειές, συνεισφέροντας στην περαιτέρω καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.

Δωρεάν δήλωση συμμετοχής

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-korinthia-2023

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο