Δήμοι

Ελέγχους για υπερβολική σπατάλη νερού ξεκινά ο Δήμος Κορινθίων

Αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα που πλέον διαθέτει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Κορινθίας, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος προειδοποιεί πως θα γίνουν έλεγχοι πλέον προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κατοικίες που σπαταλούν πολύ περισσότερο νερό από αυτό που τους αναλογεί.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Κορινθίων, να προσέχουν, να κάνουν λογική χρήση του νερού, τονίζοντας πως αυτή την στιγμή πρόβλημα δεν υπάρχει, αλλά θα πρέπει να συμβάλουν όλοι ώστε να μην δημιουργηθεί. Ο Βασίλης Νανόπουλος τονίζει πως από την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση και τον Δήμο φυσικά, «γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετήσουμε όλες τις εγκαταστάσεις και τα σπίτια του δήμου με νερό πόσιμο ή και όχι. Σημειώνει δε πως το νερό της ΔΕΥΑ είναι οικιακής χρήσης και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για άρδευση για πόρισμα του γκαζόν ή για χρήσεις που προκαλούν μεγάλη σπατάλη.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων θυμίζει το τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας που παρατηρείται σε όλη σχετόν την χώρα, εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής και διαβεβαιώνει πως οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα. Ωστόσο, προειδοποιεί, όπως προαναφέραμε, πως θα ελεγχθούν οι υπερβολικές καταναλώσεις που γίνονται ανά κάτοικο, «και εκεί θα παρέμβουμε» τόνισε κατηγορηματικά. «Θα κόψουμε το νερό και θα αυξήσουμε την χρέωση, όπου διαπιστωθεί αδικαιολόγητη σπατάλη νερού» συνέχισε ο Δήμαρχος. Εξηγεί πως αυτό προκύπτει εύκολα και φαίνεται από τα υγρόμετρα αν κάποιος ξοδεύει πέντε και δέκα φορές παραπάνω νερό.

«Θέλουμε επάρκεια για όλους, όλη την χρονιά» αναφέρει ξεκάθαρα ο Βασίλης Νανόπουλος και θυμίζει ακόμα πως ο Δήμος Κορινθίων βοηθά αυτή την στιγμή και γειτονικούς Δήμους που υποφέρουν από την έλλειψη νερού ύδρευσης, όπως ο Δήμος Βέλου – Βόχας και κυρίως το Ζευγολατιό. «Όμως πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουμε λογική χρήση νερού που παρέχει ο Δήμος. Έτσι θα έχουμε επάρκεια για όλους» καταλήγει ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο