ΚορινθίαΠεριφέρεια

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει και πάλι η Διώρυγα Κορίνθου

Τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής του Ισθμού Κορίνθου, αποτέλεσαν αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), γνωστής ως «Υπερταμείο».

Στην σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών της παραπάνω εταιρείας, επαναβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας του Ισθμού, η οποία αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσει στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου. Όσον αφορά την Περιφέρεια, γνωστοποιήθηκε ότι η εκ μέρους της κατασκευή της περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Παράλληλα τονίστηκε ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει την διαδικασία – έχοντας ήδη έτοιμη την σχετική μελέτη- για την κατασκευή πεζόδρομου στην δυτική πλευρά του καναλιού (στην Πελοπόννησο) και συγκεκριμένα από την γέφυρα μέχρι την Δίολκο, με υποδομές και για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, καθώς και φωτισμό.

Η Περιφέρεια θα αναλάβει ακόμα, τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα, όπως επίσης και την εκτεταμένη φύτευση στην περιοχή του Ισθμού, βάσει μελέτης που θα εκπονηθεί από την ΕΕΣΥΠ. Από την πλευρά του, το «Υπερταμείο» θα παρουσιάσει μέσα στον ερχόμενο Μάιο πιθανότατα, το εκπονούμενο εκ μέρους του master plan, στο πλαίσιο του οποίου χωροθετούνται δύο μαρίνες και παράλληλα στον χερσαίο χώρο καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών με νερό και τρόφιμα και εν γένει υποστήριξης, ενώ θα προβλέπεται γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, στην οποία ας σημειωθεί δεν θα χωροθετηθούν ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο