KR Tempo

Διεθνής πρωτιά για τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Κορίνθου

Με την ταινία μαθητική ταινία «Dystopia_Corinth 2097» στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Κορίνθου συμμετείχαν στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους και με την ταινία τους «Dystopia_Corinth 2097», κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο για την καλύτερη αφίσα.

Η ταινία δημιουργήθηκε από τους μαθητές της 6ης τάξης του Σχολείου, υπό τον συντονισμό του εκπαιδευτικού, Σταύρου Παναγιώτου. Η ταινία, διάρκειας 17 λεπτών παρά ένα δευτερόλεπτο, είναι γεμάτη ιστορικές αναφορές. Οι δίδυμες Δήμητρα και Κατερίνα, η Ανθή, ο Τόμας, η Εμμέλεια, ο Θωμάς, η Σαββίνα, ο Μάικ και η Πέγκυ, όλοι τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Κορίνθου, απέδειξαν ότι η ηλικία, η γλώσσα και η «δημοφιλία» δεν παίζουν ρόλο στην καλλιτεχνική αφήγηση καθώς η τέχνη χωράει και μεταστρέφει τους πάντες.

Μέσα από την ταινία, οι μαθητές θέλησαν να βγει ένα μήνυμα: Να φανεί η αγωνία του ανθρώπου για το παρόν και το μέλλον, η άρνηση για τα λάθη του παρελθόντος και ο αγώνας που πρέπει να δοθεί.

«Το σενάριο το χτίσαμε όλοι μαζί» αναφέρει ο Σταύρος Παναγιώτου. Όπως εξηγεί, μέσα από την ταινία θέλησαν να βγει ένα μήνυμα. «Να φανεί η αγωνία του ανθρώπου για το παρόν και το μέλλον, η άρνηση για τα λάθη του παρελθόντος και ο αγώνας που πρέπει να δοθεί. Έτσι και τα παιδιά-πρωταγωνιστές, αν και έχασαν τους συντρόφους τους, πρόλαβαν οριακά, παραμένοντας συνεπείς στο ιστορικό ραντεβού τους» σημειώνει ο δάσκαλος, ενώ ευχαριστεί όσους αφιλοκερδώς βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί αυτή η ταινία.

Η υπόθεση

Σε ένα δυστοπικό περιβάλλον όπου η ανθρωπότητα αδυνατεί να επιβιώσει, μόνο κάποια παιδιά με ανοσία θα αντέξουν την έλλειψη οξυγόνου κι ενός θανάσιμου ιού, λόγοι για τους οποίους διαδραματίζονται ως τραγικοί αλλά κυρίως ρεαλιστικοί οι χαρακτήρες της ταινίας, μέσα από τα γεγονότα και τις εξελίξεις, ως απότοκο των συνεπειών των πολέμων στους οποίους η ανθρωπότητα έχει εμπλακεί.

Τα «Ανώτερα Όντα», όπου θα μεταφέρουν τους επιζώντες σε ένα διαφορετικό ηλιακό σύστημα ώστε να αναπαραχθεί μελλοντικά το είδος, κάτι που συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του συγκεκριμένου περιβάλλοντος, ως ‘‘από μηχανής θεοί’’, διχάζουν την ίδια την ουσία του εγχειρήματος.

Για ποιο λόγο να πραγματοποιηθεί μια ανάλογη διαδικασία; Αξίζει στον άνθρωπο μια ακόμη ευκαιρία; Θα καταφέρουν τα παιδιά να φτάσουν στο σημείο επιβίβασης; Τα Ανώτερα Όντα θα τηρήσουν τις προθεσμίες;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο