ΕπιχειρείνΚορινθία

Γ. Ψυχογιός: Το λεμόνι θύμα των αθρόων εισαγωγών από τρίτες χώρες

Ερώτηση για την προστασία της ελληνικής παραγωγής λεμονιών, κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, ζητώντας μάλιστα στοιχεία από τις εποπτευόμενες αρμόδιες Υπηρεσίες που να καταδεικνύουν ότι υφίσταται όντως εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των διενεργούμενων ελέγχων στην περίπτωση των εισαγόμενων λεμονιών.

«Το θέμα αφορά άμεσα και την Κορινθία, όπου η παραγωγή λεμονιού αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής δραστηριότητας» σημειώνει ο βουλευτής Γ. Ψυχογιός. Σύμφωνα με την Ερώτηση, απελπιστική είναι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει φέτος οι λεμονοπαραγωγοί που προσδοκούσαν σε ικανοποιητικό εισόδημα από την καλλιέργεια, που φέτος είναι καλής ποιότητας αν και μειωμένης σχετικά παραγωγής, τα έως τώρα δεδομένα για τη διάθεση της εγχώριας παραγωγής είναι απογοητευτικά.

Οι έμποροι έχουν σταματήσει να αγοράζουν το προϊόν και οι συνεταιρισμοί δεν έχουν πού να το διοχετεύσουν με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην αποφασίζουν να προχωρήσουν στη συλλογή τους, διότι η αγορά είναι γεμάτη λεμόνια τρίτων χωρών όπως Νοτίου Αφρικής, Αργεντινής και Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο